Ιπποκράτειο: “Ασφαλής η νοσηλεία” λέει η Διοίκηση – Τι καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι

Αναφέρει η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιπποκρατείου: “Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα. Οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σαν μια οικογένεια, θα δώσουμε τον κοινό αγώνα και θα τα καταφέρουμε”.

“Οι γιατροί θα αρχίσουν να φωνάζουν εισαγγελέα”

Χτες η Χριστίνα Κυδώνα, υπεύθυνη της Κλινικής Covid-19,  ανέφερε πώς τα νούμερα δεν αποτυπώνουν την αλήθεια με το τί συμβαίνει, αναφέροντας ότι πλέον οι εισαγωγές αφορούν σοβαρά περιστατικά, καθώς τα μέτρια δεν τα δέχονται, ενώ δίνουν εξιτήριο πρόωρα για να αδειάσουν κρεβάτια με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εξάπλωση της πανδημίας. “Ένας ειδικός κ ένας ειδικευόμενος στην πτέρυγα των 50 δουλεύουν 26 ώρες ντυμένοι με στολή χωρίς ανάπαυση σε περιστατικά που τουλάχιστον το 30% είναι βαριά” δήλωσε. Κάλεσε δε σε άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών μέσω, όπως έχουν κάνει και άλλοι νοσοκομειακοί της Θεσσαλονίκης.

“Ζητήσαμε ξενοδοχειακές μονάδες για να μείνουν μια εβδομάδα, να τους παρεχεται τροφή, γραμματειακή υποστήριξη και καθαριότητα και να τους δίνονται τα φάρμακα που χρειάζονται, κάτι που είναι εφικτό να γίνει απο τις αρχές της πόλης. Δεν έγινε. Ζητήσαμε την επίταξη κάποιου χώρου για να δημιουργηθεί μια μονάδα όπου θα πηγαίνουν ηλικιωμένοι που πήραν εξιτήριο αλλά χρειάζονται φροντίδα. Ούτε αυτό έγινε”, ανέφερε. “Ο ρυθμός διασωληνώσεων στο Ιπποκράτειο είναι 3 με 5 την μέρα και δεν υπάρχει κρεβάτι πουθενά στη Β. Ελλαδα, έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει αναπνευστήρες παρακλίνιους πέρα από κάθε όριο ασφαλείας. Είμαστε σε ένα σημείο που πια με την υπερένταση που έχουμε δεν νιώθουμε κούραση, αλλά οι γιατροί του Ιπποκρατείου ίσως και αύριο θα αρχίσουν να φωνάζουν τον εισαγγελέα γιατί δεν έχουν καμία λύση στις επόμενες διασωληνώσεις. Εμείς οι ίδιοι μπορεί να αναγκαστούμε να φωνάξουμε τον εισαγγελέα γιατί δεν μας δίνεται καμία διέξοδος”.

Σοβαρή καταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στο Ιπποκράτειο υπάρχει γιατρός ιδιωτικής κλινικής (από αυτές που επιτάχθηκαν) που κάνει διαλογή περιστατικών (δηλαδή μη Covid ασθενών) που θα μεταφερθούν στο ιδιωτικό νοσοκομείο. “Είναι πρωτοφανές, γιατρός από ιδιωτικό νοσοκομείο να κάνει διαλογή ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να διαθέτει επίσημα κατατεθειμένα έγγραφα που να αιτιολογούν και να νομιμοποιούν την παρουσία του στο δημόσιο νοσοκομείο, να δηλώνουν την εργασιακή σχέση ή την ιδιότητα με την οποία βρίσκεται σε αυτό, έχοντας πρόσβαση στη διαχείριση των αρχείων και των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών” τόνισε η κ. Αυγέρη.

Posted by Δώρα Αυγέρη on Saturday, November 21, 2020

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86485 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*