Εξαδάκτυλος: Ήταν λάθος απόφαση τα τμηματικά Lockdown -Έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα

Μοιραστείτε το:

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζει ότι οι θάνατοι που καταγράφονται κατά εκατοντάδες τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, είναι το αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από τουλάχιστον 20 μέρες, όταν δεν είχαμε λάβει ακόμη αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

«Αυτό που μας έμαθε αυτή η εμπειρία είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Είμαστε ήδη πολύ καιρό με μέτρα και δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε ένα lockdown τμηματικά και νομίζω ότι η εμπειρία πλέον δείχνει ότι αυτός είναι ένας λάθος τρόπος. Και το συγκρίνω με τα αποτελέσματα του πρώτου lockdown, που έδειξε ότι λειτούργησε. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή αν μπούμε σε οριζόντια μέτρα κι έχω την αίσθηση ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δύο εβδομάδες σε lockdown κι ακόμη δεν έχουμε δει μείωση. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεν βλέπουμε αύξηση. Δυστυχώς δεν είχαμε οδηγίες από την παλαιότερη πανδημία με την ισπανική γρίπη. Παθαίνουμε και μαθαίνουμε».


Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο κ. Εξαδάκτυλος σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο να αρθεί το lockdown στις 30 Νοεμβρίου και εκτιμά ότι ίσως χρειαστεί παράταση 3 ακόμη εβδομάδων. «Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να ανοίξει το lockdown 1η Δεκεμβρίου. Αν τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, νομίζω ότι θα χρειαστούμε από 1 έως 3 εβδομάδες επιπλέον. Δηλαδή εκείνο που πιστεύω είναι ότι γύρω στις 15 Δεκεμβρίου, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και τα κουρεία – κομμωτήρια. Η εστίαση δεν νομίζω… είναι πολύ δύσκολο»

Μέσα σε ένα μήνα σημειώθηκαν 963 θάνατοι

Από τις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οι συνολικοί θάνατοι που σημειώθηκαν στη χώρα ήταν 963. Οι 872 από αυτούς, συνέβησαν σε ασθενείς άνω των 60 ετών, οι 118 στις ηλικίες μεταξύ 40 έως 65 ετών (σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα) και 3 σε ανθρώπους ηλικίας, από 18 έως 39 ετών.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα συνολικά θανατηφόρα κρούσματα Covid ανά ηλικιακή ομάδα από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, είναι τα εξής:

18 – 39 ετών: 8 ασθενείς (0.5%)

40 – 64 ετών: 210 ασθενείς (13.8%)

65 και άνω: 1309 ασθενείς (85.7%)

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ