Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: 80 εισαγωγές την ημέρα χωρίς εντατική – “Τί άλλο πρέπει να κάνουμε για να μας ενισχύσουν;”

Μοιραστείτε το:

Ο Νίκος Καπραβέλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε μία απελπιστική κατάσταση, λέγοντας πως υπάρχουν κάθε μέρα 80 εισαγωγές, χωρίς να υπάρχουν κλίνες εντατικής, ενώ προειδοποίησε για ένα τρίτο κύμα πανδημίας, μόλις “ανοίξει” η οικονομία και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση. “Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές”, δήλωσε ο γιατρός και πρόσθεσε: “Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή, χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική”.

“Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…) Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο  αριθμό τι άλλη έκκληση να κάνουμε, πρέπει να φτάσουμε τετραψήφιο;”, ανέφερε. Και πρόσθεσε: “Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… Θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα”.

“Στην κόψη του ξυραφιού”

Σε δηλώσεις του στο Open, ο ίδιος είχε πει πριν από δύο ημέρες: “Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 25 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού”. Για το σχέδιο επίταξης, των ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε πως “οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει“. “Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα”, είχε τονίσει.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ