Ληστείες σε σπίτια: Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ”χτυπούσε” ισόγεια σε Δυτική Αττική και Πειραιά [pics]

Μοιραστείτε το:

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συμμορία διαρρηκτών, που αποτελούταν από 11 άτομα, και η οποία πραγματοποιούσε ληστείες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Ενδεικτικά, η σπείρα είχε ”χτυπήσει” ισόγεια σπίτια σε Περιστέρι, Ίλιον, Χαϊδάρι, Καματερό και Κερατσίνι. Οι εν λόγω ληστές φαίνεται να ενεργούν από τον Αύγουστο του 2020.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων στο Κερατσίνι, τα Άνω Λιόσια και τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο άτομα, για τα οποία έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την σύλληψή τους.

Όσον αφορά την ”τακτική” τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιούσαν ληστείες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, και κατά κύριο λόγο σε περιοχές και συνοικίες της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Στόχευαν σε περιοχές στις οποίες η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων να είναι περιορισμένη, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό τους. Βασικό τους στόχο αποτελούσαν, κυρίως, οι ισόγειες κατοικίες, αναζητώντας χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Επιπλέον, για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που νοίκιαζαν βραχυπρόθεσμα από εταιρείες, καθώς και ιδιόκτητα οχήματα τα οποία ήταν καταχωρημένα με στοιχεία γυναικών.

Πριν την διάρρηξη, πραγματοποιούσαν με το όχημα περιμετρικές διαδρομές, κατοπτεύοντας το χώρο, και στη συνέχεια αποβιβάζονταν από αυτό και προσέγγιζαν τη στοχοποιημένη οικία, προκειμένου να εντοπίσουν από κοντά τρωτά ή ανασφάλιστα σημεία της, ενώ ο οδηγός του οχήματος παρέμενε σε απόσταση.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά, είδη ένδυσης, μικρή ποσότητα κάνναβης και εργαλεία που διευκόλυναν τις διαρρήξεις. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 1 ληστεία και 21 περιπτώσεις κλοπών.

Τα μέλη της συμμορίας που έχουν συλληφθεί έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για μέλη που έχουν συμμετάσχει, κατά το παρελθόν, σε πλήθος αδικημάτων, ενώ ορισμένοι έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ