ΗΠΑ: Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκ. δολαρίων ο δολοφόνος δύο διαδηλωτών [vids]

Μοιραστείτε το:

Ο Kyle Rittenhouse, κατηγορείται για τον φόνο δύο ανθρώπων στις 25 Αυγούστου, στην Κενόσα του Γουισκόνσιν. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την τοπική φυλακή. Κατηγορείται για τον φόνο ενός 36χρονου και ενός 26χρονου και για τον τραυματισμού ενός 22χρονου, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν πως τους πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα.

O Rittenhouse φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες να είναι οπλισμένος με όπλο στρατιωτικού τύπου και φέρεται να συμμετείχε σε ομάδες ενόπλων που ενεπλάκησαν σε επεισόδια, στο πλαίσιο διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter. Ο ίδιος δήλωσε πως προστάτευε τις περιουσίες και τα καταστήματα και ότι προσέφερε βοήθεια σε διαδηλωτές. Θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Δεκεμβρίου.

Βίντεο από τον διπλό φόνο: Προσοχή περιέχει σκληρές σκηνές!

Τον 17χρονο έσπευσαν να υποστηρίξουν ακροδεξιοί κύκλοι λέγοντας πως οι διαδηλώσεις ενείχαν τον κίνδυνο η πόλη να διολισθήσει στην “αναρχία” και πως είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Να σημειωθεί ότι ο νεαρός είναι από το Ιλινόι και έφτασε στην Κενόσα, ειδικά για τις διαδηλώσεις. Για την συγκέντρωση των χρημάτων της εγγύησης μάλιστα, οργανώθηκαν καμπάνιες σε κύκλους υπέρμαχων της λευκής φυλής μέσω του  “Fight Back Foundation” που έχει στόχο “να σταματήσει τα ψέματα και την λάσπη της ριζοσπαστικής αριστεράς“.

Ανάρτηση του δικηγόρου Lin Wood, συνηγόρου του 17χρονου και μέλους της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όσον αφορά τα νεότερα για τον πυροβολισμό του Jacob Blake, ο οποίος δέχτηκε 7 πυροβολισμούς στη ράχη, από λευκούς αστυνομικούς, μένοντας παράλυτος, τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως ο αστυνομικός Rusten Sheskey που τον πυροβόλησε είχε στην “πλάτη” του πέντε εσωτερικές έρευνες για πεπραγμένα του στην υπηρεσία από το 2013. Συγκεκριμένα ο Sheskey είχε ελεγχθεί γιατί τράκαρε το υπηρεσιακό όχημα τρεις φορές σε τρία διαφορετικά περιστατικά και για άλλες παραβάσεις καθήκοντος. Επίσης είχε δεχτεί αρκετές διακρίσεις μέσα στην υπηρεσία του, δύο από αυτές, λίγες ημέρες πριν τον πυροβολισμό.

Ρεπορτάζ για τον πυροβολισμό του Blake

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ