Τζιχαντιστής Αθήνα: Ύποπτος για συμμετοχή σε μεγάλη σφαγή στη Συρία [vids]

Μοιραστείτε το:

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 27χρονου τζαχαντιστή ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, καθώς φέρεται να ήταν πρωταγωνιστής στη μεγάλη σφαγή περίπου 1500 ατόμων – μελών της φυλής Shaitat- τον Αύγουστο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

Ειδικότερα, το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, κι όπου εικονίζεται ο 27χρονος να κτυπά αιχμαλώτους που βρίσκονται στην σειρά, είναι τμήμα αυτών των εκτελέσεων και της πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας σε βάρος μελών αυτής της φυλής . Μάλιστα στα διαδίκτυο υπάρχουν αφιερώματα Μέσων Ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή με επιζώντες της σφαγής.

Στα ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται και το απόσπασμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας και απεικονίζεται ο 27χρονος. Ο 27χρονος φέρεται μάλιστα να έχει αναφέρει στα στελέχη της ΕΛΑΣ ότι ήταν μέλος της συγκεκριμένης φυλής αλλά εντάχθηκε στον ISIS, γιατί κάποιοι ομόφυλοι του είχαν σκοτώσει και τραυματίσει συγγενικά του πρόσωπα!

«Μια από τις μαζικότερες δολοφονίες του ISIS»

Υπενθυμίζεται ότι η σφαγή της φυλής Shaitat πρόκειται για μία από τις μαζικότερες δολοφονίες του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται περίοδο της αιματηρής δράσης του ISIS εναντίον των μελών αυτής της φυλής, επειδή είχαν αντιταχθεί στα επεκτατικά του σχέδια. Πριν τις μαζικές δολοφονίες υπήρχαν μάχες μεταξύ της Shaitat και του ISIS.

Μάλιστα τότε είχε βρεθεί ομαδικός τάφος στα ανατολικά περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζουρ στη Συρία με 250 νεκρούς . Πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες κι άμαχοι. Η εν λόγω φυλή που ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε 120.000 ζει στις πόλεις Αλ Κασκιγια, Αμπου Χαμαμ και Χαρανελ της Συρίας. Πολλοί από τους διασωθέντες από την σφαγή εντάχθηκαν στη συνέχεια στο Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας.

Σε επιτήρηση από καιρό ήταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 27χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής, από την Συρία, ο οποίος συνελήφθη στον Ελαιώνα, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ) δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, ο κατηγορούμενος ως μαχητής του ISIS εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 με την οικογένεια του, διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα και έχει αιτηθεί χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με την Αστυνομία , ο 27χρονος βρισκόταν καιρό στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, μετά από πληροφορίες στο πλαίσιο συνεργασιών για την διεθνή τρομοκρατία, ενώ εξεταζόμενος φέρεται να αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ