Τηλεκπαίδευση Webex Ηλεία:Ανήκω στη ΝΔ, δεν είναι στημένο» απαντά ο κοινοτάρχης [vid]

Μοιραστείτε το:

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση ότι μαθητές σε χωριό του Πύργου κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού Πεύκη. Σημειώνεται πως το καφενείο είναι το μόνο που διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ οι μικροί μαθητές του χωριού Πεύκη παρακολουθούσαν μάθημα μέσα από κινητά που στήριζαν σε… κολοκύθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκηνικό είναι παρόμοιο σε πολλά χωριά της χώρας. Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, σημείωσε το φαινόμενο είναι συχνό καθώς δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ σε πολλά σπίτια της υπαίθρου, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.

«Τη Δευτέρα παραλαμβάνουμε 100 τάμπλετ για να τα δώσουμε σε παιδιά που, όπως μας βεβαιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έχουν» πρόσθεσε και σημείωσε πως σήμερα θα δοθούν 15 τάμπλετ στα παιδιά στην Πεύκη.

Σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν σύνδεση ή τάμπλετ.

Η αντίδραση της Ν.Δ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, πίσω από την εικόνα των μαθητών στην Πεύκη, βρίσκεται ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου, αφού αυτός διέρρευσε τις φωτογραφίες στα τοπικά μέσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Έχοντας χτίσει την καριέρα του πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια», πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος.

Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας, την οποία μοίρασε ο ίδιος ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες».

«Πολιτικά ανήκω στη Νέα Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης Γρηγόρης Ξουλεής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι η Αστυνομία τούς έδωσε άδεια να μπουν τα παιδιά μέσα στο καφενείο, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Σημειώνεται πως πρόκειται περίπου για 18 παιδιά, 8 παιδιά Γυμνασίου, 2 παιδιά Λυκείου και 8 παιδιά  Δημοτικού.

Σημείωσε πως τα παιδιά δεν έχουν ίντερνετ, ενώ δεν έχει ίντερνετ ούτε το κοινοτικό γραφείο, ούτε το ιατρείο. Μόνη λύση ήταν το καφενείο του χωριού.

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και για το αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξουλεής απάντησε «καμία σχέση». Μάλιστα, ύστερα από επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τις κομματικές πεποιθήσεις του ο κοινοτάρχης απάντησε ότι ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία…

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ