Θεσσαλονίκη Νοσοκομεία: Ιδιωτική ατομική και κυβερνητική ευθύνη

Μοιραστείτε το:

Η δυναμική του ιδιωτικού τομέα έχει στηριχθεί από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία με εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες άνθρωποι, λόγω κλεισίματος των χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων των δημοσίων νοσοκομείων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανασφάλεια για το άμεσο μέλλον της υγείας τους.

Από τις εξελίξεις προκύπτει ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι αντοχές του τοπικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Ούτε ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των νοσοκομείων. Κι όποια μέτρα ελήφθησαν, δεν απέδωσαν.

EUROKINISSI

Η προσυνεννόηση της επίταξης έπρεπε να έχει προηγηθεί καιρό πριν και να έχει δρομολογηθεί, προκειμένου τουλάχιστον να έχουν αποσυμπιεστεί τα νοσοκομεία από τις άλλες ιατρικές ευθύνες και ανάγκες ασθενών. Επίσης η ύπαρξη κάποιων παραπάνω ΜΕΘ μπορούσε να είναι καθοριστική για τις αντοχές του συστήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Δράμα άφησαν την τελευταία τους πνοή 12 άτομα από covid όμως δεν πέθαναν σε ΜΕΘ αλλά στη κλινική Covid που έχει το νοσοκομείο.
Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται ακριβώς για «επίταξη» των ιδιωτικών κλινικών αλλά για ενοικίαση.

Το δόγμα της ατομικής ευθύνης αντικειμενικά δεν ευσταθεί. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται συνεχώς εστίες υπερμετάδοσης του ιού σε εργασιακούς χώρουςΠλέον τίθεται θέμα κυβερνητικής και όχι ατομικής ευθύνης. Η πανδημία βρίσκεται σε τέτοιον βαθμό έξαρσης και δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε υπεύθυνους και ανεύθυνους πολίτες. Ο ιός έχει γίνει επιθετικότερος και βρίσκεται παντού. Όπως συμβαίνει γενικά με τους ιούς τον χειμώνα.

Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι.
Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, που η κατάσταση είναι σχεδόν εκτός ελέγχου, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών για μέτρα προστασίας του ΕΣΥ, για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές των νοσοκομείων, των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των δημόσιων εργαστηρίων και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για να γίνονται περισσότερα αξιόπιστα τεστ στις δημόσιες δομές έτσι ώστε μαζί με άλλα συνοδευτικά μέτρα, να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές και των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ