Θεσσαλία κορονοϊός: «Ανοίγουν συνεχώς νέες κλίνες σε ΜΕΘ», λέει ο περιφερειάρχης [vid]

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει και στη Θεσσαλία λόγω κορονοϊού, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού και πίεση στο ΕΣΥ, καθώς οι υπάρχουσες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, είναι κατειλημμένες και ανοίγουν συνεχώς καινούριες κλίνες.

Ο κ Αγοραστός πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και νοσηλεύονται και σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων, αλλά όχι περιστατικά Covid-19. Απηύθυνε, δε, έκκληση να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και μέσα στα σπίτια, καθώς υπάρχουν αυξανόμενα περιστατικά διάδοσης του ιού σε μέλη της ίδιας οικογενείας.

Πάντως, δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο στην όλη δύσκολη κατάσταση, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία συγκράτηση στα κρούσματα στη Θεσσαλία.

Λύγισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας

Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου της Λάρισας, Απόστολος Κομνός τα όσα έγιναν με 80χρονο ασθενή με κορονοϊό που δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. «Μου ζήτησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους αποχαιρετήσει», είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κομνός, στην εκπομπή LIVE NEWS, του Mega. «Τους αποχαιρέτησε έναν έναν με βιντεοκλήση», πρόσθεσε.

«Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε και ελπίζουμε να μην χαθεί», είπε ο ίδιος. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί.

Να σημειωθεί ότι η Λάρισα είναι πολύ κοντά στο να γίνει Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τους ασθενείς τους στην ζωή. Το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών. «Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως», τόνισε ο κ. Κομνός.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86574 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*