Ρωσία κορονοϊός: Άνδρας σκότωσε συμπολίτη του επειδή του ζήτησε να φορέσει μέσα στο λεωφορείο τη μάσκα του

Μοιραστείτε το:

Απίστευτο περιστατικό στη Ρωσία. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος σκότωσε ένας συνεπιβάτη του στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, επειδή του συνέστησε να φορέσει της μάσκα του για λόγους προστασίας.

Ο δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι ηλικίας 40 ετών και κατάφερε πλήγματα με μαχαίρι στην πλάτη ενός 53χρονου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δρόμο της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δολοφονηθείς ήταν αναπληρωτής διευθυντής επιστημονικού κέντρου της πόλης.

Το περιστατικό διαδραματίσθηκε σύμφωνα με την αστυνομία το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, όταν το θύμα έκανε την παρατήρηση μέσα στο λεωφορείο σε έναν άνδρα και μια γυναίκα ζητώντας τους να φορέσουν τη μάσκα. Η μεταξύ τους διένεξη συνεχίσθηκε στο δρόμο, όταν αποβιβάσθηκαν από το λεωφορείο, όπου ο 40χρονος κατάφερε φονικά πλήγματα με μαχαίρι στον 53χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Δεύτερο ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να παράγεται μαζικά το 2021

Οι δημιουργοί ενός δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 ανακοίνωσαν σήμερα ότι η μαζική παραγωγή του θα αρχίσει το 2021, την ώρα που η Ρωσία κατέγραφε σήμερα ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο και γιατροί, αξιωματούχοι και διανομείς γνωστοποιούσαν ότι νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε φάρμακα για τους ασθενείς με COVID-19.

Μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού οδήγησε να ξεπεραστεί το όριο των 2 εκατομμυρίων προσβληθέντων από τον ιό αυτόν στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων νέου κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία. Οι αρχές έχουν αντισταθεί στην επιβολή lockdown σε όλη τη χώρα, όπως έκαναν νωρίτερα φέτος, προτιμώντας ωστόσο στοχευμένα περιφερειακά μέτρα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρώτο της εμβόλιο κατά της COVID-19, το Sputnik V, είναι κατά 92% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των δοκιμών. Περίπου 500.000 δόσεις του αναμένεται να παραχθούν τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα γίνονται δοκιμές μετά την καταχώριση του δεύτερου ρωσικού εμβολίου, του EpiVacCorona, από το ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

“Η μαζική παραγωγή θα αρχίσει το 2021 με την συμμετοχή βιομηχανικών εταίρων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ινστιτούτο αυτό, την οποία επικαλούνται πρακτορεία ειδήσεων. “Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 15.000 δόσεις του εμβολίου. Ως το τέλος της χρονιάς θα έχουν παραχθεί 50.000 δόσεις”, σημειώνει.

Το κέντρο εμβολίων του ινστιτούτου Vector ανακοίνωσε ότι όλοι οι εθελοντές, στους οποίους χορηγήθηκε το EpiVacCorona, έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ανθρώπων που μετείχαν.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού μπορεί να αποτιμηθεί όταν τα προκαταρκτικά ή τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών μετά την καταχώριση δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με το Vector.

Η Αντονίνα Πλοσκίρεβα, επιδημιολόγος στην Rospotrebnadzor, η οποία επιτηρεί την υγεία των καταναλωτών, απηύθυνε έκκληση σήμερα στον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τους κανόνες για την χρήση προστατευτικών μασκών και γαντιών και υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού στα μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

“Υπάρχει μια συγκεκριμένη τάση προς την έναρξη μιας σταθεροποίησης συνολικά στη Ρωσία. Ωστόσο είναι πρώιμο να μιλάμε γι’αυτήν τη φάση”, σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, τις οποίες επικαλείται το RIA.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 24.318 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, στα οποία περιλαμβάνονται 6.902 στη Μόσχα, με τα οποία ανήλθε σε 2.039.926 ο συνολικός αριθμός τους.

Επίσης το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 461 θάνατοι που σχετίζονται με την COVID-19, με τους οποίους ανήλθε σε 35.311 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τη νόσο αυτή σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ