Μαθητές Πεύκης: Ο δήμαρχος Πύργου έδωσε λύση στην τηλεκπαίδευση

Μοιραστείτε το:

Η ειλικρίνεια του κοινοτάρχη του χωριού, Γρηγόρη Ξουλεή, που έβαλε τις ανάγκες των μαθητών του χωριού πάνω από τις πολιτικές του πεποιθήσεις και γνωστοποίησε την ανάγκη τους, έφερε αμέσως λύσεις

Το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης που πρόκυψε στους μαθητές της κοινότητας αστραπιαία το έλυσε ο Δήμος Πύργου. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξει και στα υπόλοιπα χωριά που υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.


O κοινοτάρχη του χωριού, Γρηγόρης Ξουλεής

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ενημέρωσε ότι: «Περίπου το 40%-50% των μαθητών των δημοτικών σχολείων όπως με πληροφόρησαν οι διευθυντές και δήλωσαν αρμοδίως στον προϊστάμενό τους, δεν έχει σύνδεση είτε δεν έχει τάμπλετ». Εξασφάλισε  λοιπόν11 tables με ενσωματωμένες κάρτες σύνδεσης στο internet το πρωί της Παρασκευής και μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, επισκέφθηκε το χωριό και τους παρέδωσε το υλικό, ώστε να μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης από το σπίτι τους.

Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στο καφενείο του χωριού, εκεί που έκαναν την πρώτη τους τηλεκπαίδευση και η εικόνα τους ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτεία.

«Μόλις παραδώσαμε στους μικρούς μαθητές τα τάμπλετ με κάρτα σύνδεσης. Δυστυχώς και σήμερα βρήκαμε 14 παιδιά σε έναν μικρό χώρο συνωστισμένα. Τα 7 είναι από την Πεύκη τα υπόλοιπα από την γύρω περιοχή. Η πραγματικότητα εδώ δηλώνει μια αμέλεια πολλών ανθρώπων καθώς υπάρχει τελικά σύνδεση ίντερνετ στο χωριό μέσω του ΟΤΕ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που αγγίζει όλο τον Δήμο.

EUROKINISSI

Περίπου το 40%-50% των μαθητών των δημοτικών σχολείων όπως με πληροφόρησαν οι διευθυντές και δήλωσαν αρμοδίως στον προϊστάμενό τους δεν έχει σύνδεση είτε δεν έχει τάμπλετ. Αυτό είναι το πρόβλημα που καλείται να λύσει η πολιτεία» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και συνέχισε «Εμείς ως Αυτοδιοίκηση μην έχοντας βεβαίως την ευθύνη και την αρμοδιότητα, όμως έχοντας την ευαισθησία, από την περασμένη Δευτέρα είχαμε ξεκινήσει την καταγραφή των ελλείψεων γιατί είχαμε προβλέψει το θέμα. Ήδη παίρνουμε τα πρώτα 100 τάμπλετ για τα παιδιά του δημοτικού  και περιμένουμε άλλα 100 για παιδιά γυμνασίου και λυκείου».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε τις ευθύνες που έχει η πολιτεία απέναντι σε όλους τους μαθητές: «Υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα: τα παιδιά τα οποία δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση θα χάσουν τη χρονιά ή θα την περάσουν με μειονεκτική εκπαίδευση; Εμείς, επικοινωνήσαμε με τα Υπουργεία αμέσως. Η δαπάνη σήμερα για τα τάμπλετ που δώσαμε και για αυτά που έπονται επιβαρύνει το Δήμο. Πιστεύουμε πως,  όπως έγινε και στο πρώτο κύμα της  πανδημίας το Υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει αυτές τις επιπλέον δαπάνες. Όμως δεν περιμένουμε πρώτα τα χρήματα και μετά να δράσουμε. Αυτή την ώρα οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα, πρέπει όλοι να είμαστε χρήσιμοι. Τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για ακραία επικοινωνιακή τακτική. Απαιτείται σεβασμός στα παιδιά, στη δημόσια υγεία και λύση στο πρόβλημα.

EUROKINISSI

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου τόνισε ότι γίνονται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση. «Η Δημοτική Αρχή με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Πύργου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το  πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής βρέθηκε κοντά στα παιδιά. Επίσης σήμερα θα συνεδριάσει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή  του Δήμου Πύργου προκειμένου να γίνουν οι αναθέσεις 100 τάμπλετ για την πρωτοβάθμια και άλλων 100 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε κοντά στους δημότες μας και τα παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση, σε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους μαθητές και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με έργα και όχι με λόγια»

Τέλος ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης υπογράμμισε: ««Είναι ηθική μας υποχρέωση να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά του δήμου μας και να επιλύουμε γρήγορα το όποιο πρόβλημα προκύψει. Ο Δήμαρχος Πύργου ενέργησε τάχιστα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίνουμε τον πρώτο εξοπλισμό, ενώ έπεται και συνέχεια».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ