Κορονοϊός Σούπερ Μάρκετ: Συρροή κρουσμάτων εργαζομένων στον κλάδο

Μοιραστείτε το:

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με πρόσφατη επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς του κράτους του, κατήγγειλε ότι τα super markets έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Κατήγγειλε επίσης  το γεγονός ότι: «Σε περίπτωση κρουσμάτων και μέχρι να βγουν τα τεστ συνεχίζουν να πηγαίνουν στην εργασία τους και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς με σοβαρό κίνδυνο την ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού».

Παράλληλα, ο Σύλλογος επισήμανε ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν τα δικά τους «υγειονομικά πρωτόκολλα». «Ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» είναι η απάντηση που λαμβάνουν σωματεία και εργαζόμενοι όταν ρωτούν τι μέτρα πήραν, πόσα κρούσματα υπάρχουν, ποιος έκανε την ιχνηλάτηση.

«Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον αριθμό των συναδέλφων μας που διαπιστώνονται θετικοί στον ιό, την ιχνηλάτηση την κάνει η εργοδοσία και κρίνει ποιοι και πόσοι συνάδελφοι θα βγουν σε προληπτική καραντίνα… Η αναπλήρωση των συναδέλφων που βρίσκονται σε καραντίνα γίνεται με μετακινήσεις άλλων από κατάστημα σε κατάστημα και από πόστο σε πόστο. Πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνεχίζουν να δουλεύουν μέσα σε αυτές τις υγειονομικές βόμβες» αναφέρουν στην επιστολή.

Ο Σύλλογος ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να πάρουν θέση και να προβούν άμεσα σε ελέγχους.

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζόμενων είναι τα εξής:

  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε περίπτωση κρούσματος.
  • Τα αποτελέσματα των τεστ covid -19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Άμεση μετακίνηση των εργαζομένων που το επιθυμούν σε κατάστημα πλησίον της κατοικίας τους για την αποφυγή χρήσης των ΜΜΜ.
  • Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός πελατών ανά τ.μ
  • Γιατρός εργασίας σε κάθε κατάστημα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ