Κορονοϊός νοσοκομεία: Γιατρός επέστρεψε στην εργασία του με θετικό τεστ [vid]

Μοιραστείτε το:

Γιατρός του νοσοκομείου «Λαϊκό» περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για τον γιατρό Αιμίλιο Κακλαμάνο, ο οποίος αποκάλυψε ότι επέστρεψε στην εργασία του μετά από 14 μέρες παρόλο που το τεστ του είχε βγει θετικό.

Ο κ. Κακλαμάνος εξήγησε ότι – ενώ νόσησε με ήπια συμπτώματα – ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος για το πως μπορεί να εξελιχθεί η νόσος καθώς ως γιατρός στο νοσοκομείο έχει δει πώς μπορεί να επηρεάσει ο ιός νέους ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στις τελευταίες εφημερίες «υπάρχουν ασθενείς 35-45 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα με βαριά προσβολή του πνεύμονα».

«Το περίεργο με αυτή τη νόσο είναι ότι πολλοί ασθενείς νιώθουν καλά παρόλο που έχουν αρκετά χαμηλό οξυγόνο στον οργανισμό τους», συμπληρώνει ο γιατρός.

Εικόνες – γροθιά στο στομάχι από τη μάχη ασθενών και γιατρών

Συγκλονίζουν οι εικόνες που καταγράφονται μέσα από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Η διασπορά του κορονοϊού είναι μεγάλη, οι ασθενείς δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή και οι γιατροί παλεύουν να τους βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Η κάμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας.

«Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα», ακούγεται να λέει ένας γιατρός σε έναν ασθενή.


Ο κ. Γιώργος ήταν σε καταστολή και όταν ανοίγει τα μάτια του, οι γιατροί σπεύδουν να τον βοηθήσουν. «Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε τον σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι», του λέει ο γιατρός.

«Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, τον χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ», εξηγεί μια υγειονομικός.

«Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό», λέει άλλη υγειονομικός.

«Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος», υπογραμμίζει η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας, Μαντώ Σπυρέλου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ