Κικίλιας κορονοϊός: Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει – Δεν είμαστε Σοβιετία [vid]

Μοιραστείτε το:

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μίλησε ο υπουργός Υγείας, το βράδυ της Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου 2020, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.  «Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει και είναι όρθιο», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

«Έχω ακούσει πολλές μεγαλοστομίες, εκτός τόπου και χρόνου», είπε για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο θέμα της επίταξης ιδιωτικών κλινικών. «Δεν είμαστε Σοβιετία εδώ πέρα, οριζόντια να επιτάσσουμε όλη τη χώρα. Όταν πρέπει εκεί που πρέπει. Τα σχέδια ήταν έτοιμα από το πρώτο κύμα. Χρειάστηκαν τώρα στη Θεσσαλονίκη. Όταν κάποιοι θεώρησαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν, η Πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό, διότι «οι επιτάξεις αποζημιώνονται». Καταλόγισε στην Αντιπολίτευση «αναντιστοιχία με την κοινωνία», σημειώνοντας ότι «κάποιοι λίγοι εύχονται να αποτύχει η χώρα». «Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι προστίθενται, συνεχώς, δυνάμεις στο ΕΣΥ, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «πιέζεται το ΕΣΥ», για να συνεχίσει λέγοντας πως «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ ενώ ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. «Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων. «Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας και τις αιτιάσεις για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα. Ως προς τις επικρίσεις για το σχέδιο εμβολιασμού υπογράμμισε ότι σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται εκτός από «τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ