Γηροκομείο Αθηνών Υπεξαίρεση: Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος και ιερέας του Γηροκομείου

Μοιραστείτε το:

Μια υπόθεση που βασάνισε όσους και όσες εργάζονταν ή ήταν τρόφιμοι του Γηροκομείου εκδικάστηκε πρωτόδικα.
Συγκεκριμένα το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εκδίκασε την υπόθεση της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που υπέστη το ίδρυμα, εξαιτίας σωρείας ατασθαλιών της διοίκησης στην οικονομική διαχείριση κατά την περίοδο 2008 έως και 2013.

Η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Γηροκομείου είχε ερευνηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2015 προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων στους οποίους καταλόγιζαν σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμους του.

EUROKINISSI

Σημαντική η καταδικαστική απόφαση

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Διότι απέδωσε ευθύνες για την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών και των κληροδοτημάτων του.

Ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 ετών και 6 μηνών για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής. Έτσι εις βάρος του εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα και οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Στον πρώην γραμματέα του Ιδρύματος, Αντώνη Διονυσόπουλο, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών και 2 ετών και στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών. Η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη. Την ενοχή τους είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας Ελένη Βασιλειάδου, η οποία στην αγόρευσή της είχε αναδείξει το θάρρος της βασικής μάρτυρα κατηγορητηρίου, Ένης Πραστάκου διότι ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου είχε ασκήσει πρακτικές εκφοβισμού.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα» και τόνισε τη σύμπνοια και τις κοινές γραμμές που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου».

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. το επίμαχο διάστημα καθώς η έδρα έχει αναφέρει ότι προτίθεται τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν προς διερεύνηση σε εισαγγελέα.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ