Φλώρος Τουρκία: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος, θα το πληρώσει ακριβά

Μοιραστείτε το:

Σκληρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς την Τουρκία έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην Ημερήσια Διαταγή του με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην ακούσετε ποτέ τις Σειρήνες της ευκολίας… Μη δώσετε πότε σημασία σε γλώσσες που στάζουν χολή… Προπαντός, μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα… Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο στρατηγός.

Σε άλλο σημείο της Ημερήσιας Διαταγής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σκληρή σας προσπάθεια, τις θυσίες σας και την αφοσίωσή σας. Συνεχίστε να υπηρετείτε την Πατρίδα με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, με πίστη στην στρατιωτική αρετή της ενσυνείδητης πειθαρχίας, αλλά και με αμέριστο ενδιαφέρον για τον συνάδελφο και αυριανό συμπολεμιστή σας! Είστε ο οπλισμένος βραχίων του Έθνους, ο μείζων και αδιαμφισβήτητος παράγοντας προβολής της Εθνικής Ισχύος, η πρώτιστη πηγή υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων».

«Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του. Και προσθέτει πως η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά την παρατεταμένη ελληνοτουρκική κρίση, ο κ. Φλώρος τονίζει στο μήνυμά του, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές. Διαμηνύει όμως πως αυτές οι προκλήσεις δεν μας πτοούν διότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα.

Αναφορά κάνει δε ο Αρχηγός και στην ενίσχυση του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι η μεγάλη σε διάρκεια κρίση με την Τουρκία έγινε αφορμή για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου (Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Την 08:00 επίσημη Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
  • Την 10:30 κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
  • Την 17:09 επίσημη Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επιπρόσθετα και για πρώτη φορά και κατόπιν συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς και έγκρισης της Βουλής των Ελλήνων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και από ώρα 18:00 έως 21:00 θα προβάλλεται στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, οπτικό αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η προβολή θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στον σύνδεσμο: https://geetha.mil.gr/?p=38176&preview=true.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ