Έπαιξαν 150.000 ευρώ του Ελληνικού στρατού σε Πόκερ Texas holdem

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στη Ρόδο θα οδηγηθούν την 10η Δεκεμβρίου 2020, δύο κάτοικοι της Κω, 39 και 33 ετών σήμερα, που κατηγορούνται για εμπλοκή σε σκάνδαλο περί οικονομικής διαχείρισης της Στρατιωτικής Μεραρχίας του νησιού. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Ο 39χρονος φέρεται να κατήρτισε πλαστά έγγραφα την 24η Μαρτίου και να προέβη σε χρήση αυτών την 26η Μαρτίου 2014, στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Kρεκούκια, στην περιοχή Αμπάβρη. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος που φέρει το βαθμό του Λοχαγού και υπηρετούσε ως Διευθυντής του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ) της 80 ΑΔΤΕ κατηγορείται πως, αφού έλαβε από μπλοκ επιταγών της Τράπεζας της Ελλάδος επιταγή της Μεραρχίας, την συμπλήρωσε με τα στοιχεία του και το ποσό των 220.000 ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές του επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΥ) και του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού.

Επιπλέον, κατηγορείται πως παρενέβη και στο ηλεκτρονικό σύστημα και πως κατάρτισε σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο προς το Πρακτορείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, συμπληρώνοντας ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλου.

Μάλιστα, στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο εμφάνιζε την συγκεκριμένη επιταγή να έχει εκδοθεί για κάλυψη και πληρωμή υπηρεσιών στελεχών μηνών Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014, κινήσεις στελεχών, μισθοδοσία οπλιτών και δαπανών μονάδων.

Κατόπιν, στις 26 Μαρτίου 2014, έκανε χρήση των παραπάνω δύο πλαστών εγγράφων εμφανιζόμενος με την ιδιότητα του Διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής ενώπιον του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου του Πρακτορείου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω και του παρέδωσε την προαναφερόμενη πλαστή επιταγή, συρόμενη σε τραπεζικό λογαριασμό του 80ου ΚΤΕΘ και το προαναφερόμενο, απαιτούμενο συνοδευτικό της ανωτέρω επιταγής, πλαστό διαβιβαστικό έγγραφο, ως δήθεν ακριβές αντίγραφο εκ του δήθεν υπάρχοντος πρωτοτύπου, προκειμένου να επιτύχει την είσπραξή της.

Ο τραπεζικός υπάλληλος τού παρέδωσε, ελλείψει επαρκούς ταμειακού αποθέματος, το ποσό των 20.000 ευρώ σε μετρητά, το οποίο ακολούθως κατέθεσε στον τηρούμενο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τραπεζικό λογαριασμό του Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής της Κω, καθώς και επιταγή της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσού 200.000 ευρώ, εκδοθείσα εις διαταγή του πρώτου κατηγορούμενου, με σχετική εντολή πληρωμής προς υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω.

Ο πρώτος κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, με την ιδιότητα δήθεν του Διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής, οπισθογράφησε την επιταγή και εισέπραξε τα χρήματα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να του παρείχε άμεση συνδρομή στην διάπραξη των ως άνω αδικημάτων.

Σχετικά με τα όσα είχαν προηγηθεί, ο Λοχαγός υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου τεχνικών-πνευματικών παιγνίων και Τέξας ο οποίος λειτούργησε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ.

Στον σύλλογο μάλιστα προσέρχονταν, σύμφωνα με κατάθεση, στρατιωτικοί και στελέχη σωμάτων ασφαλείας που έπαιζαν πόκερ και συχνά δανείζονταν για να καταφέρουν να συμμετάσχουν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος πήγαινε στον σύλλογο γιατί είχε φιλική σχέση με μια σερβιτόρα και τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2013 γνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο και ανέπτυξαν στενές σχέσεις. Φέρεται μάλιστα να είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και να ενεπλάκη σε υπόθεση στοιχήματος που τον οδήγησε αντιμέτωπο με σοβαρές ποινικές διώξεις.

Φέρεται επίσης να είχε πάθος με τον τζόγο και να έπαιζε στοιχήματα κυρίως μέσω του διαδικτύου. Και οι δύο είχαν πάθος με τον τζόγο και όπως έκρινε η Εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση και δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο συναποφάσισαν να εκταμιεύσουν χρήματα του στρατού για να τα κατασπαταλήσουν σε παράνομες τζογαδόρικες επενδύσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώτος είχε υποστηρίξει ότι θα επένδυε με τον δεύτερο σε αγορά χρυσού.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/

About Ομάδα Σύνταξης 86490 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*