Δημήτρης Κουτσούμπας: Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών χωρίς «δωράκια» στους ιδιοκτήτες τους

Μοιραστείτε το:

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών χωρίς παζάρια και επιπλέον δωράκια για τους ιδιοκτήτες τoυς.

«Έπρεπε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη να φτάσει στο “χείλος του γκρεμού” για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν όμως μιλάμε για επίταξη, εννοούμε πραγματική επίταξη, χωρίς παζάρια και επιπλέον δωράκια για τους ιδιοκτήτες των κλινικών που τόσα χρόνια θησαυρίζουν. Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τους τις μονάδες και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε ακόμα: «Ας σκεφτούμε όλοι αυτές τις κρίσιμες ώρες, πόσο επιζήμια ήταν η θέση όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για δήθεν “αρμονική συνύπαρξη” δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και πόσο τραγικά επίκαιρη η ανάγκη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες».

Αιχμηρός ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στις αρχές Νοεμβρίου ο ίδιος  είχε αναφέρει: «Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει πραγματικά, χωρίς αποζημίωση, τον ιδιωτικό τομέα υγείας, εντάσσοντας όλες τις υποδομές και το προσωπικό σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, χτες, με τροπολογία της αποφάσισε το δημόσιο να αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα! Αυτήν την επιδότηση του παρασιτικού ιδιωτικού τομέα υγείας η κυβέρνηση την ονομάζει επίταξη. Άλλοθι σε αυτό έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που ψήφισαν την τροπολογία της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος συνεχίζει να θησαυρίζει με τα τεστ και τις νοσηλείες, θα μπορούσαν να δοθούν για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε μέσα και υποδομές, για να προσληφθούν γιατροί στις ΜΕΘ, περισσότεροι από αυτούς που ανακοινώθηκαν, που όχι μόνο έρχονται καθυστερημένα, αλλά αποτελούν και σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοινώνει τις 300 προσλήψεις γιατρών με την μορφή του κατ’ επείγοντος, την στιγμή που από τον Μάρτη, όταν το απαιτούσαν οι υγειονομικοί, έλεγε πως δεν γίνεται. Τελικά γίνεται και αποδεικνύεται πως ήταν κυβερνητική επιλογή η μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας εδώ και τώρα. Και όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ