Αρτέμης Σώρρας Αποφυλάκιση: Ελεύθερος σήμερα επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις

Μοιραστείτε το:

Μετά από παραμονή δύο ετών και 5 μηνών στη φυλακή, ο Αρτέμης Σώρρας αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές Χαλκίδας που κρατούνταν αφού το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018 , ο επικεφαλής των Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη από τις αρχές στον Άλιμο.
Τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, αλλά αθωώθηκε από σειρά άλλων αδικημάτων.

Ο δικηγορος του Βασίλης Χειρδάρης αναφέρει πως “η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει”

Kατά τη διάρκεια της σύλληψής του ενώ φυγοδικούσε

Ο φερόμενος ως επιχειρηματίας, ποτ ισχυριζόταν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως του χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, κρίθηκε το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υποστήριξε ότι πρόκειται περί απάτης και ύστερα από σχετικά αιτήματα σε όλες τις ιδιωτικές Ελληνικές τράπεζες, έγινε γνωστό ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς με ποσά που θα μπορούσαν να ξεπληρώσουν το ελληνικό χρέος. Αργότερα η ύπαρξη των ποσών διαψεύστηκε επίσης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Παγκόσμια Τράπεζα, και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.


EUROKINISSI Συμπαράσταση οπαδών του, όταν περνούσε από τον ανακριτή ο επικεφαλής Αρτέμης Σώρρας

Ο Σώρρας ακροδεξιών και φασιστικών απόψεων, γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα, είναι παντρεμένος με τη Βάια Σώρρα και μαζί έχουν τρία παιδιά. Έζησε για πολλά χρόνια στην Πάτρα, όπου εργάστηκε ως επιχειρήματιας. Υπήρξε ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων, η οποία πλέον είναι ανενεργή. Επί σειρά ετών είχε και έναν παιδότοπο, τον οποίο λειτουργούσε από κοινού με τη σύζυγο του. Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τη σωματοδόμηση. Σύμφωνα με επίσημα φορολογικά στοιχεία του κράτους, το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνούσε τις 40.000 Ευρώ, ενώ ο ίδιος δεν είχε πραγματοποιήσει την υποβολή φορολογικής δήλωσης για πολλά χρόνια.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ