Άρτεμις Νικηφόρου: Η νεότερη νοσηλεύτρια που πήγε από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη [pics]

Μοιραστείτε το:

Μια είδηση αισιοδοξίας και ελπίδας ήταν εκείνη των εθελοντριών από την Κρήτη που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν στο σύστημα υγείας και το προσωπικό που έχει καταρρεύσει κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών των δέκα εθελοντριών που αποφάσισαν να ενισχύσουν το νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είναι και η Άρτεμις Νικηφόρου, που αποτελεί και τη νεότερη σε ηλικία. Η 25χρονη Άρτεμις εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και αθλήτρια άρσης βαρών, και, μάλιστα, έχει καταφέρει να φτάσει και δύο φορές στην τελική φάση Γυναικών.

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε πως αισθάνθηκε πως ήταν αδύνατο να μείνει αμέτοχη μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, και έπειτα από συνομιλία της με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής.Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ’ αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος».

Η 25χρονη Κρητικιά υπογράμμισε, παράλληλα, πως η υποδοχή που την περίμενε, τόσο εκείνη όσο και τις υπόλοιπες νοσηλεύτριες, ήταν θερμή:

«Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».

Επιπλέον, δε δίστασε να παραδεχθεί πως της λείπει ιδιαίτερα να προπονείται, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως αυτή την περίοδο που η χώρα πλήττεται σφόδρα από τον κορονοϊό δεν μπορεί να αποτελέσει προτεραιότητα:

«Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Άρτεμις Νικηφόρου δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε πράξεις στο πνεύμα του εθελοντισμού. Λίγο καιρό πριν, βρέθηκε μαζί με εθελοντικές δυνάμεις από τον Ερυθρό Σταυρό στη Χερσόνησο της Κρήτης, με σκοπό να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η 25χρονη βρέθηκε να καθαρίζει σπίτια που είχαν ”πνιγεί”, επισφραγίζοντας, έτσι, την ανιδιοτελή διάθεσή της για προσφορά και βοήθεια εκεί που είναι απαραίτητο.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ