Τηλεκπαίδευση: Δραματική έκκληση προέδρου ορεινού χωριού: Μόνο το καφενείο έχει internet

Μοιραστείτε το:

Στην Ελλάδα υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Είναι οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε διαθέτουν τάμπλετ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Στο φαινόμενο τούτο ο κ. Στυλιανίδης (πρώην υπουργός Παιδείας) σε συνέντευξή του στο Opentv, στην παρατήρηση της δημοσιογράφου Ντόρας Κουτροκόη ότι «με την τηλεκπαίδευση έχουν δημιουργηθεί μαθητές δυο ταχυτήτων, στα ιδιωτικά σχολεία να κάνουν μάθημα και στα δημόσια να μένουν στο connecting της Cisco», απάντησε: «Αυτό δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Εν έτει 2020 λοιπόν, 5 παιδιά στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου προσπαθούν στην αυλή ενός καφενείου με κινητά, να κάνουν μάθημα. Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Πρωινή του Πύργου.

Λόγω του lockdown δεν μπορούν τα παιδιά να μπουν στον εσωτερικό χώρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης, κ. Γρηγόρης Ξουλεής που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης του καφενείου- ψησταριά του χωριού που διαθέτει internet, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τα παιδιά.
Αλλά επειδή το μαγαζί είναι κλειστό λόγω του lockdown φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε ένα χώρο έξω από το κατάστημα. Τους έχει βάλει ένα τραπέζι, τους παρέχει ίντερνετ και τους έχει δώσει κι ένα δικό του παλιό λάπτοπ μήπως και μπορέσουν να συμμετέχουν.

Το μόνο που ζητάει ο πρόεδρος κάνοντας μια έκκληση με ανάρτηση στο facebook είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα. O καιρός θα αγριέψει σε λίγο και οι μικροί μαθητές δεν θα μπορούν πια να προσπαθούν να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο!

«Πέντε παιδιά μέσα στο κρύο, γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση» είπε ο Γρηγόρης Ξουλεής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινή, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου είχε επισημάνει  τα κακώς κείμενα του όλου εγχειρήματος της τηλεκπαίδευσης και είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές ζητώντας την εξασφάλιση, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού laptop ή tablet και την μέριμνα για δωρεάν και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.
Τον Ιούνιο, μάλιστα, ο Σύλλογος είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλυτικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και την αδυναμία πρόσβασης πολλών μαθητών σε υπηρεσίες διαδικτύου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ