Τηλεκπαίδευση δημοτικά: Η Cisco παραδέχεται το πρόβλημα – Το υπουργείο λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα

Μοιραστείτε το:

Παραδέχεται η Cisco τη δυσλειτουργία στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που έκανε πρεμιέρα σήμερα για τα παιδιά του δημοτικού ενώ το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε νωρίτερα οτι δεν υπήρχε πρόβλημα.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Ελενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», αναφέρει επίσης.

ΔΟΕ: Έγινε μάθημα 30- 60 λεπτά

Για προβλήματα συνδέσεων κατά την πρώτη ημέρα τηλε-εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, έκανε λόγο υψηλόβαθμο στέλεχος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η ομοσπονδία κατά την σημερινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην Βόρεια Ελλάδα και την Αττική εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Νωρίτερα, πάντως, πηγές του υπουργείου Παιδείας έκαναν λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» που αντιμετώπισαν προβλήματα με την τηκεδιδασκαλία.

Κατά τις ίδιες πηγές, η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών συνεχίστηκε την Τετάρτη κανονικά για τη συντριπτική πλειονότητα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι συνδεδεμένες 47.000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μάλιστα, συνδέθηκε με τους μαθητές του Γυμνασίου του Καστελλόριζου, με τους οποίους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter συζήτησε την εμπειρία του από την τηλεκπαίδευση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ