3227 νέα κρούσματα, 499 διασωληνωμένοι και 59 νεκροί σήμερα Πέμπτη 19/11/2020

Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

4725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Εξαδάκτυλος: «Σύντομα δεν θα έχουμε ΜΕΘ»

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα ανέφερε «το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής».

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία και στη «μάχη» που δίνει καθημερινά το ιατρικό προσωπικό. Όπως είπε για τη Θεσσαλονίκη που ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ακόμη, για να υπάρξει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην αρρωστήσουμε».

Σημείωσε πως είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να σταματήσει η ροή ασθενών, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σχετικά με το ιατρικό προσωπικό εξήγησε ότι είναι λογικό να νοσούν, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους. Παράλληλα, απήθυνε κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί κόσμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι.

Τέλος, πρόσθεσε πως αρκετοί οικογενειακοί γιατροί έχουν ήδη βοηθήσει από τον Μάρτιο την κατάσταση, αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την πολύτιμη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ