Λάρισα κορονοϊός: «Μαμά είμαι εδώ κοντά σου – Σε παρακαλώ να νικήσεις» [vids]

Μοιραστείτε το:

Συγκίνηση σκόρπισε η κίνηση ενός γιου για τη μητέρα του, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορονοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Μην μπορώντας να βρεθεί στο πλάι της αυτές τις δύσκολες ώρες, προσπάθησε να βρει τρόπο για να τη στηρίξει, έστω και έξω από το νοσοκομείο. Γι’ αυτό, ανάρτησε ένα πανό με το οποίο της ζήτησε να νικήσει τη μάχη.

«Μαμά είμαι εδώ κοντά σου. Σε παρακαλώ να νικήσεις στη μάχη της ζωής σου. Γίνε γρήγορα καλά μανούλα μου. Σ’ αγαπώ πολύ» έγραφε το πανό.

«Δεν υπάρχει κρεβάτι στη Λάρισα – Έχουν γεμίσει όλα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Λάρισας, Κώστας Γουργουλιάνης. Ο καθηγητής περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εδώ ζούμε κάτι ανάλογο με τη Θεσσαλονίκη».

«Η πιο δύσκολη δουλειά για κάποιον που είναι σε μια ομάδα που αντιμετωπίζει αυτό το κύμα της πανδημίας είναι να εμψυχώσει τους συνεργάτες του. Σήμερα εφημερεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεσπάσει ξανά το κύμα πανδημίας στο νοσοκομείο. Έχουμε κάνει ό,τι προετοιμασία μπορεί να γίνει. Συνήθως δεχόμαστε 40 ασθενείς κάθε μέρα. Η κλινική συνήθως είχε 25 κρεβάτια, τώρα έχει 40 καινούργιες εισαγωγές και όλοι οι γιατροί έχουν μετακινηθεί στο τμήμα κορονοϊού», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας στο Mega.

Σχολιάζοντας τις ουρές που είχαν σχηματιστεί το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020 έξω από το ΑΧΕΠΑ από πολίτες που ήθελαν να κάνουν rapid test, ο ίδιος είπε ότι «Εδώ δεν γίνονται τεστ έξω από το νοσοκομείο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που φτάνει στο νοσοκομείο είναι με κορονοϊό. Όλα τα άλλα περιστατικά έχουν πάει πολύ πίσω, η παλιά κλινική έχει λίγους ασθενείς. Προσπαθούμε να στρατολογήσουμε και νεότερους συναδέλφους από άλλες ειδικότητες για να μπουν στην προσπάθεια. Προσπαθούμε να βρούμε αναπνευστήρες, αν χρειαστεί κάποιος να υποστηριχτεί μέχρι να βρεθεί σε ΜΕΘ».

Μιλώντας για το αν υπάρχουν κενές ΜΕΘ, ο κ. Γουργουλιάνης είπε ότι «Δεν υπάρχει κρεβάτι. Έχουν γεμίσει όλα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν διακομιδές ασθενών προς Χαλκίδα, Λαμία, Καρδίτσα. Έχω την αίσθηση ότι και εδώ ζούμε κάτι ανάλογο με τη Θεσσαλονίκη. Η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε μια κορύφωση τις επόμενες ημέρες και σιγά – σιγά ελπίζουμε ότι θα αρχίσουμε να έχουμε μια μείωση».

«Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς που μετακινήθηκαν. Με αναπνευστήρες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, να μην τους αφήσουμε να χαθούν, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ. Εμείς έχουμε τμήμα λοιμωδών με θαλάμους αρνητικής πίεσης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ. Όλα αυτά τα κάνουμε, και αισθάνομαι σήμερα το πρωί, από τις 9 η ώρα που ξεκίνησε η εφημερία, ότι μπαίνουμε σε μια μάχη και πρέπει να επιστρατεύσουμε αυτά τα όπλα», συνέχισε ο ίδιος.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ