Κορονοϊός – Πέτσας: Κανένας λόγος να μπει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης

Μοιραστείτε το:

Τις ευχές της κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με κορονοϊό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η δήλωση Πέτσα:

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αρνητικός τόσο στα rapid όσο και στα μοριακά test, στα οποία υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εξέταση που έκανε και βγήκε θετικός έγινε το βράδυ της Δευτέρας, καθώς το πρωί εκείνης της ημέρας έκαναν την εμφάνισή τους, τα πρώτα συμπτώματα. Δηλαδή δύο μέρες μετά το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε η μεταδοτικότητα του ιού ξεκινάει 2-3 μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να ήταν οριακά μεταδοτικός στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ