Κορονοϊός κρούσματα Θεσσαλονίκη: Τρένο θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα [vid]

Μοιραστείτε το:

Στο «κόκκινο» είναι πλέον η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη καθώς τα κρούσματα κορονοϊού ανεβαίνουν διαρκώς, όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο». Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα μας όπου η Θεσσαλονίκη σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 905 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται σχεδόν 2.200 άνθρωποι που μολύνθηκαν με κορονοϊό και νόσησαν με λοίμωξη Covid-19, με τους 259 από αυτούς να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Μόνον στη Θεσσαλονίκη το περασμένο 24ωρο έγιναν τουλάχιστον 120 σε εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης, ενώ άλλοι 30 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο μεν από τα νοσοκομεία αλλά επί της ουσίας μετακινήθηκαν προς νοσοκομείο σε άλλο νομό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον μελετάται η διακομιδή ασθενών με αμαξοστοιχίες της ΤΡΕΝΟΣΕ στην Αθήνα, όπου η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη. Την Τετάρτη έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα τρένο με βαγόνια συγκεκριμένων προδιαγραφών τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους. Αξίζει να σημειωθεί, πως προκρίνεται η μεταφορά ασθενών με τρένα, καθώς με τα C130 μπορούν να μεταφερθούν μόνο τρεις ασθενείς κάθε φορά.

Πριν λίγες μέρες πληροφορίες ανέφεραν ότι το Βελλίδειο θα μετατραπεί σε υγειονομική δομή για ασθενείς με ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να έχει απορριφθεί.

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη

Σημειώνεται πως εντός της ημέρας θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για να γίνει μία εκτίμηση της κατάστασης. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπει η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια για αυστηροποίηση του lockdown (π.χ. με απαγόρευση κυκλοφορίας για περισσότερες ώρες αντί του βραδινού 9 με 5) ή για αυστηρότερους ελέγχους ή ακόμη και για «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων, αφού διαπιστώνεται επιδημιολογική επιβάρυνση σε περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεων εργατών γης.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ