Κορονοϊός Δείκτες Πορείας Ελλάδας: Ανησυχητικά ρεκόρ

Σύμφωνα με τους δείκτες πορείας της πανδημίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ -σήμερα, απόγευμα, ημέρα Πέμπτης 19 Νοεμβρίου- επικρατεί δυσκολία αναχαίτισης.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς οδεύουν να φτάσουν του 500, οι νεκροί του Νοεμβρίου είναι πλέον περισσότεροι από όσους έχασαν τη ζωή τους από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, τα δε νέα καταγεγραμμένα κρούσματα σημειώνουν δεύτερο αρνητικό ρεκόρ.

Ο αριθμός καταγεγραμμένων θετικών κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προκαλεί απογοήτευση και αγωνία διότι συνεχίζει να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ. Τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου είναι 3.227, παρά το γεγονός ότι η χώρα κοντεύει να συμπληρώσει δύο εβδομάδες σε καθεστώς καθολικού lockdown.
Συνολικά τα καταγεγραμμένα από το ξέσπασμα της πανδημίας ξεπέρασαν τα 85.000.

Ο αριθμός των νεκρών σοκάρει. Μετά τους 60 της Τετάρτης, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους ακόμα 59 άνθρωποι. Οι νεκροί από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας είναι πλέον 1.347. Εξ αυτών οι 721 πέθαναν μέσα στον Νοέμβριο. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των διασωληνομένων επιβάλει άλλου μεγέθους πράξεις και παρεμβάσεις. Η είδηση της εθελοντικής μετάβασης νοσηλευτριών από την Κρήτη σε νοσοκομείο της Δράμας δείχνει ότι το υπουργείο Υγείας πράττει μέρα με τη μέρα και δεν προνοεί. Την Πέμπτη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 499 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νοσοκομεία: Οι δομές του ΕΣΥ, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, λόγω της ισχυρής πίεσης που προκαλεί ο κορονοϊός, βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκατοντάδες ασθενείς συρρέουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα Covid-19 και δεκάδες από αυτούς χρειάζονται νοσηλεία ή διασωλήνωση.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση για τη χώρα, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης. Η κρισιμότητα αυτή έχει συνέπειες τόσο στη ζωή των πολιτών όσο και στην εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86490 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*