Ιερώνυμος: Ανέβασε πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος – Όλα τα νεότερα για την υγεία του

Μοιραστείτε το:

Ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας (16/11) και χθες (18/11) εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7. Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο που δημιουργήθηκε τώρα, προκειμένου να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου: «Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση».

Το θερμό μήνυμα συμπαράστασης του Βαρθολομαίου

Θερμό μήνυμα συμπαράστασης και ευχών απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών που νοσεί με κορονοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.  Ο κ. Βαρθολομαίος εκφράζει στον κ. Ιερώνυμο την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικά και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ακολουθεί το μήνυμα του Παναγιωτάτου:

«Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον
Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος
κύριον Ἱερώνυμον,
Εἰς Ἀθήνας.

vartholomaios_ieronymos.

Μακαριώτατε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ,

Μετά πολλῆς λύπης ἐπληροφορήθημεν τήν εἰσαγωγήν Σας εἰς τό Νοσοκομεῖον καί σπεύδομεν νά Σᾶς ἐπισκεφθῶμεν νοερῶς καί νά Σᾶς ἐκφράσωμεν τήν συμπάθειαν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας καί πάντων ἡμῶν τῶν διακονούντων αὐτῇ, ὁμοῦ μετά τῶν ὅλως ἀδελφικῶν εὐχῶν τῆς ἡμετέρας Μετριότητος ὅπως ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ καί ἡ Εἰσοδεύουσα εἰς τά Ἅγια τῶν Ἁγίων Ὑπεραγία Θεοτόκος Σᾶς ἐπαναφέρουν ὡς τάχιστα εἰς τόν Ἀρχιεπισκοπικόν Σας Θρόνον σῷον καί ὑγιαίνοντα, μακροημερεύοντα δέ ἐν εὐλογίαις Κυρίου, εἰς δόξαν τοῦ ἁγίου ὀνόματος Αὐτοῦ καί ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς Ἐκκλησίας.

Ἀγαπητός καί ὁλοπρόθυμος
ἀδελφός καί συλλειτουργός
τῆς Ὑμετέρας φίλης Μακαριότητος

Πατριάρχης Βαρθολομαῖος»

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Με πολλή συγκίνηση και αγάπη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έστειλε το δικό του μήνυμα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσεύχεται, όπως σημειώνει, με ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την υγεία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας που προσεβλήθη από κορονοϊό.

Πως κόλλησε ο αρχιεπίσκοπος – Το παρασκήνιο της εισαγωγής του στον Ευαγγελισμό

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ήπια συμπτώματα Covid-19. Ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ανέφερε πως: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή».

Σημείωσε, πως: «Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε ένα πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Κονιδάρης ανέφερε: «Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε. Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο σαββατοκύριακο. Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του. Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Τονίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε βρεθεί αρνητικός πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εξέταση που έκανε και βγήκε θετικός έγινε το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή δύο μέρες μετά το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη (διαβάστε αναλυτικά: Πέτσας: Κανένας λόγος να μπει σε προληπτική καραντίνα ο Μητσοτάκης)

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ