Ελλάδα Εμβολιασμός: Κανένα εμβόλιο δεν έχει πάρει  επίσημη σφραγίδα κυκλοφορίας  

Μοιραστείτε το:

Η πληρότητα των ΜΕΘ στη χώρα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αγγίζει το 80% μεσοσταθμικά, 480 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και ο αριθμός 60 νεκρών την ημέρα σοκάρει. Τούτων δοθέντων ο υπουργός Υγείας παρουσίασε χθες το «ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού», για ένα εμβόλιο που βρίσκεται ακόμα στα εργαστήρια, μακριά από την κυκλοφορία του και ακόμα μακρύτερα από το να φτάσει στη χώρα μας.

Δυστυχώς για όλους, την κυβέρνηση αλλά και τους πολίτες η χθεσινή παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Εμβολιαστικής κάλυψης για Covid 19», αποδείχτηκε στο τέλος ότι είναι μία υπόθεση εργασίας.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές…»

Ο υπουργός παρέθεσε «στοιχεία» για το πως θα γίνει η προμήθεια των εμβολίων, ανέφερε συμφωνίες έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτοντας τα ονόματα των φαρμακευτικών με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση, και έδειξε τον τρόπο με τον οποίο «τα εμβόλια θα φτάσουν σε εμάς», θα αποθηκευτούν και θα διανεμηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα. Πόσα θα είναι αυτά, πόσοι πολίτες θα εμβολιάζονται κάθε μήνα, ποιοι πολίτες θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεωδορίδου, τονίσει το αυτονόητο: «Κανένα εμβόλιο μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει την επίσημη σφραγίδα της κυκλοφορίας του», προσθέτοντας πως «περιμένουμε να γίνει μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες».

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατρανώνει πως «ένα εμβόλιο δεν θα βάλει τέλος στην πανδημία», και πως «τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους, προτού βγει το εμβόλιο».

Στη χθεσινή παρουσίαση εμφανίστηκαν διαγραμμάτων -δυστυχώς επιπέδου πτυχιακής εργασίας.  Ξεχώρισε όμως μία «πρωτότυπη» διαφάνεια του υπουργείου, που απεικόνιζε το μοντέλο αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων. Εξαιρετικά λυπηρό ήταν το γεγονός ότι αυτή η πρωτότυπη διαφάνεια που συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό σχεδιασμό είναι ένα copy paste εταιρείας που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ και μεταξύ των άλλων διαφημίζει ψυγεία νέας γενιάς για τα εμβόλια. Και είχε δημοσιευτεί τον Οκτώβριο.

Η ευθύνη προστασίας παραμένει λοιπόν στους πολίτες, που πρέπει να προσέχουν επιμελώς, διότι πέραν του lockdown που τρέχει δεν διαφαίνεται κάποια άλλη σημαντική πράξη στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ