Έφη Αχτσιόγλου για μέτρα Βρούτση – Σταϊκούρα: Ντράπηκε και η ντροπή

Μοιραστείτε το:

Σκληρή κριτική κατά των Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για τα νέα έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Με μήνυμά της στο Twitter η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν, εκ νέου, τα ίδια μέτρα και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή».

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε, δε, πως για το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε: «Αυτοθαυμαζόμενος για τις μεγάλες του επιτυχίες, το πετσόκομμά του».

Η ίδια ανέφερε αναλυτικά:

«Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή, με τις υποτιθέμενες «νέες ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις» δήθεν εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τους κυρίους Σταϊκούρα και Βρούτση. Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Το μοναδικό καινούργιο που είπαν είναι ότι αντί για μέρισμα στα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσουν ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% ΑΕΠ. Ούτε τα μισά, δηλαδή, από όσα έδωσαν στα ΜΜΕ και σκόπευαν να χαρίσουν στα φιλικά τους ΚΕΚ με το «σκόιλ ελικίκου».

Για το δε δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε, αυτοθαυμαζόμενος για τις μεγάλες του επιτυχίες, το πετσόκομμά του. Και εις ανώτερα».

Μικρό το χριστουγεννιάτικο πακέτο

Παρά τις  αυξημένες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί μετά την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, το χριστουγεννιάτικο πακέτο της κυβέρνησης αποδεικνύεται μικρό και με λιγοστούς αποδέκτες.

Σύμφωνα με την σημερινή (19/11) εξειδίκευση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών πριν τις γιορτές από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, χριστουγεννιάτικο βοήθημα θα λάβουν μόνο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το βοήθημα ισούται με το διπλάσιο του επιδόματος που λαμβάνουν.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ