Δράμα κορονοϊός: Κραυγή απόγνωσης από τον αντιπεριφερειάρχη

Μοιραστείτε το:

Αγωνιώδη έκκληση προς όλους τους Δραμινούς να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, το πρωί, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο», τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, ο μέσος όρος μειώθηκε και χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η Δράμα θρηνεί ήδη πάνω από 30 συμπολίτες μας».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει άμεσα 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής covid -την τέταρτη κατά σειρά- προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών που νοσούν από κορονοϊό. Σήμερα, οι τρεις κλινικές που ήδη λειτουργούν για όσους ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό έχουν δυναμικότητά 130 κλινών με την πληρότητά τους να «αγγίζει» το 100%.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ακόμα ότι το σύστημα υγείας έφτασε στο απόλυτο όσον αφορά στο να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά που συμβαίνουν. «Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε», τόνισε και συνέχισε: «Παίρνω την ευθύνη εγώ και το λέω, συζητώντας κάθε μέρα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινώντας από τον ιατρικό σύλλογο, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διεύθυνση Υγείας, τον ΕΟΔΥ. Είναι λυπηρό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Δραμινοί ότι και μετά τα τελευταία rapid test που κάναμε αποδείχθηκε πάλι ότι το 1/4 του πληθυσμού νοσεί. Είμαστε δηλαδή σήμερα στο 25% της Δράμας ασυμπτωματικοί. Αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί από την στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε. Αυτός ο ιός μεταφέρεται σε έναν, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος από τους ασυμπτωματικούς και έχει δυσάρεστες εξελίξεις και δυσάρεστα αποτελέσματα».

«Είμαι πολύ φορτισμένος», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, «γιατί χάθηκαν άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας. Να αναλογιστούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Έστω αυτή την ύστατη στιγμή να σταματήσουμε τις μετακινήσεις. Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες. Απευθύνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ