Τσίπρας Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ευθύνεται για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ [vids]

Μοιραστείτε το:

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό και τη ΝΔ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, από την επίσκεψή του στη Λάρισα.

«Ο κύριος Μητσοτάκης μιλούσε προεκλογικά για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ γιατί είναι άχρηστο. Εδώ που βρέθηκα σήμερα μάλιστα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, είχε προωθήσει την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου του, για την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού και την αλλαγή του νομικού πλαισίου, για να γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτή είναι η πολιτική θέση και άποψη του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και για αυτό βρίσκεται σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας σε αυτή την τραγική κατάσταση», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τσίπρας από Λάρισα: Να ανοίξουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια και Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διευθυντές των κλινικών, ενώ είχε συνάντηση και με τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Στις δηλώσεις του άσκησε σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας κάνοντας λόγο για «αδράνεια, ολιγωρία και εγκληματικό εφησυχασμό».

EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας επισημαίνονται πως «χρειάζονται έκτακτες δαπάνες. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να αναμορφωθεί το μισθολόγιο των γιατρών με εκκίνηση τις 2.000 ευρώ. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Μετά τη συνάντηση έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η κατάσταση σχεδόν σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας είναι οριακή. Στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το όριο. Είναι συγκλονιστική η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για να αντιμετωπίσουν ένα κύμα που υπερβαίνει τις δυνατότητες του ΕΣΥ.

Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίζουμε με πολύ καλύτερους όρους αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιδείκνυε επί οκτώ μήνες μια εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία, έναν εγκληματικό εφησυχασμό. Δεν πρόκειται μονάχα για ανικανότητα. Αλλά για ιδεοληπτική εμμονή σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη.

Δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής, την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Το αρνήθηκε. Από εδώ και στο εξής έχει την απόλυτη ευθύνη.»

Στη συνέχεια πήγε στο δημαρχείο της Λάρισας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπόριο ελπίδας την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ημέρα που έχουμε 3.209 κρούσματα, 480 διασωληνωμένους και 60 νεκρούς, όταν γιατροί και νοσηλευτές βγάζουν κραυγή αγωνίας ότι εργάζονται σε συνθήκες πολέμου χωρίς προσωπικό, η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν βρίσκεται καν διαθέσιμο.

«Είναι ευχή όλων να έρθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να επιμένει να μην κάνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά να επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών», πρόσθεσε.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ