Τσίπρας Λάρισα: Να ανοίξουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια και Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Μοιραστείτε το:

Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διευθυντές των κλινικών, ενώ είχε συνάντηση και με τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Στις δηλώσεις του άσκησε σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας κάνοντας λόγο για «αδράνεια, ολιγωρία και εγκληματικό εφησυχασμό».

EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας επισημαίνονται πως «χρειάζονται έκτακτες δαπάνες. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να αναμορφωθεί το μισθολόγιο των γιατρών με εκκίνηση τις 2.000 ευρώ. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Μετά τη συνάντηση έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η κατάσταση σχεδόν σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας είναι οριακή. Στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το όριο. Είναι συγκλονιστική η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για να αντιμετωπίσουν ένα κύμα που υπερβαίνει τις δυνατότητες του ΕΣΥ.

Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίζουμε με πολύ καλύτερους όρους αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιδείκνυε επί οκτώ μήνες μια εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία, έναν εγκληματικό εφησυχασμό. Δεν πρόκειται μονάχα για ανικανότητα. Αλλά για ιδεοληπτική εμμονή σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη.

Δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής, την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Το αρνήθηκε. Από εδώ και στο εξής έχει την απόλυτη ευθύνη.»

Στη συνέχεια πήγε στο δημαρχείο της Λάρισας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ