Σεπόλια επεισόδια: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες – Στον εισαγγελέα και ο 40χρονος του Επαναστατικού Αγώνα

Μοιραστείτε το:

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες μετά από επεισόδια που έγιναν έξω από το μετρό στα Σεπόλια μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών, το απόγευμα της Τρίτης. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και ο καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που συνελήφθη, επίσης χθες, στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια ελέγχων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 24χρονου νεαρού που συνέλαβαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ο Ορέστης Καττής, από την Ευελπίδων, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τον συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν τον ίδιο, τη μητέρα και την αδερφή του, ενώ κάνει λόγο για αστυνομικό πογκρόμ και μεταφορά του από το ΑΤ Κολωνού στη ΓΑΔΑ σαν να επρόκειτο για συνθήκες απαγωγής.

Παράλληλα ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στους τρεις φίλους και γείτονες του 24χρονου για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας που αφορά το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Στον εισαγγελέα ο 40χρονος του Επαναστατικού Αγώνα

Σε βάρος του 40χρονου καταδικασμένου για τον Επαναστατικό Αγώνα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο, Πέμπτη. Ο κατηγορούμενος με εντολή δικαστηρίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην εισαγγελία φίλοι και συγγενείς τους που τους ανέμεναν στην Ευελπίδων τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας συνθήματα. Η μητέρα του 24χρονου κατήγγειλε σε δηλώσεις της αστυνομική βία τόσο σε βάρος του 24χρονου όσο και σε βάρος της ίδιας και της κόρης της, περιγράφοντας λεπτομερώς άγριο, όπως καταγγέλλει, ξυλοκόπημα που υπέστησαν όλοι τους στην εξώπορτα του σπιτιού τους. Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της.

Η μητέρα άλλου νεαρού συλληφθέντα καταγγέλλοντας επίσης βία από την πλευρά της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους”.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί και συγκεκριμένα δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησαν το νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε σε συγκέντρωση, μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει στα Σεπόλια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν το νεαρό, παρουσία των γονιών του που προσπάθησαν να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το παιδί τους. Σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικοί χτύπησαν και την μητέρα του συλληφθέντα.

Η σύλληψη απεικονίζεται και σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο:

Η ένταση συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου αστυνομικοί χτύπησαν και την αδερφή του νεαρού, ενώ ο πατέρας του, Δημήτρης, αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο) και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» φρουρούμενος. Έπειτα από εντολή του Εισαγγελέας να αφεθεί ελεύθερος ο 55χρονος, οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια, γιατί πετούσε εναντίον τους πέτρες, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η σύλληψη έγινε μέσα στο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει. Κατά την σύλληψη δημιουργήθηκε ένταση καθώς γείτονες αντέδρασαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον νεαρό, ο οποίος οδηγήθηκε τελικά στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. Κολωνού, επειδή το περιστατικό ξέφευγε από την αρμοδιότητα του, έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο συλληφθείς στην Κρατική Ασφάλεια η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις προσαχθέντων και συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις συγκεντρώσεις.

Ενώ ο νεαρός είχε φύγει, στο αστυνομικό τμήμα έφτασε ο πατέρας του μαζί με την 22χρονη αδελφή του και δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη. Εκεί όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δημιούργησαν επεισόδιο, γι’ αυτό τους συνέλαβαν. Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση, γι’ αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη του και τα άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι σκηνές βίας δεν θυμίζουν δημοκρατική χώρα

«Το επιχείρημα της δήθεν προάσπισης της δημόσιας υγείας, με αστυνομικά μέτρα και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, έπεσε στο κενό» σχολίασε ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τη βιαιότητα που άσκησαν αστυνομικοί στην είσοδο πολυκατοικίας στα Σεπόλια τονίζοντας πως «τα πλάνα από τις σκηνές που υπάρχουν θυμίζουν αφιονισμένη αγέλη και όχι Έλληνες αστυνομικούς».

Οι σκηνές βίας που παρακολουθούμε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δεν θυμίζουν τίποτα από ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα», σημειώνει και ζητά «εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Χρυσοχοΐδη για τα πρωτοφανή γεγονότα, την αστυνομοκρατία και τον ακροδεξιό κατήφορο τους, σε όλη τη χώρα».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ