Πολυτεχνείο: Ακυρώθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ για τη γυναίκα που άφησε ένα λουλούδι [vid]

Μοιραστείτε το:

Ο χθεσινός αστυνομικός αυταρχισμός και παραλογισμός αποτυπώνεται στην επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε γυναίκα που πήγε φορώντας προστατευτική μάσκα να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αψυχολόγητη ενέργεια οδήγησε τον ίδιο τον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, να δώσει εντολή να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Όπως γράφει η «Εφ.Συν». η Μ.Κ. που εργάζεται στον ΟΑΕΔ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ΕΜΠ έστειλε sms με τον κωδικό 6 για να φτάσει στον χώρο του ιδρύματος και να αφήσει ένα κόκκινο γαρίφαλο όπως κάνει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα αστυνομικά όργανα είχαν διαφορετική άποψη και της βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ, όπως είπε η ίδια:

«Άλλος μένει στη γειτονιά. Εγώ εργάζομαι εδώ πέρα», ανέφερε η εργαζόμενη πολίτης, εξηγώντας ότι είναι υπάλληλος του ΟΑΕΔ που φεύγοντας από τη δουλειά της θέλησε να κάνει αυτό που κάνει κάθε χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, η γυναίκα, που κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ, επισημαίνει ότι σέβεται τα μέτρα αλλά και τη δημόσια υγεία. «Σέβομαι, είμαι με μάσκα, ήρθα μόνη μου, σέβομαι την πανδημία, σέβομαι την υγεία των ανθρώπων, αλλά έλεος. Στα λεωφορεία δεν υπάρχει συγχρωτισμός που έρχεται ο κόσμος; Κι εγώ εδώ πέρα μόνη μου να αφήσω δύο λουλούδια υπάρχει απαγόρευση; Εκεί είναι το ζήτημά μου» ανέφερε.

Το περιστατικό καταδίκασε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κάνοντας λόγο για ανάλγητη καταβολή προστίμου ενώ αφού επισήμανε ότι «το Πολυτεχνείο ζει και ενοχλεί», ζήτησε ακύρωση του προστίμου και μία δημόσια συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.
Επίσης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους όπου και εάν δουλεύουν, όλες τις Συλλογικότητες, όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταγγείλουν απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό «που υποτιμά τους αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας ενάντια στη Χούντα και το φασισμό!!». Να σημειωθεί ότι η Αδέσμευτη Φωνή αναφέρει ότι «αν δεν ακυρωθεί το πρόστιμο, τότε θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους!!»

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ