Νοσηλευτές Θεσσαλονίκη: 10 εθελόντριες αναχώρησαν από την Κρήτη [vid]

Μοιραστείτε το:

Με διάθεση να βοηθήσουν εθελοντικά στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού, δέκα νοσηλεύτριες αναχώρησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 από το Ηράκλειο της Κρήτης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, η οποία βιώνει τον εφιάλτη της πανδημίας. Οι νοσηλεύτριες πριν μπουν στο αεροπλάνο έστειλαν το μήνυμά τους, ενώ στην κίνησή τους αναφέρθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τρεις από τις δέκα νοσηλεύτριες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου δήλωσαν: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε».

Οι νοσηλεύτριες αποφάσισαν εθελοντικά να σπεύσουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία λόγω του κορονοϊού έχει ανάγκη για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

»Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης

Για μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας, κάνει λόγο με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει: «Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ