Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παραμένει σε καραντίνα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μοιραστείτε το:

Σε προληπτική καραντίνα παραμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την περασμένη Τρίτη. Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρει: «Πέμπτο συνεχόμενο αρνητικό τεστ σήμερα, από την περασμένη Τρίτη. Παραμένω στο γραφείο μου σε 24ωρη βάση. Η προληπτική καραντίνα που έθεσα στον εαυτό μου θα λήξει σύντομα. Τηρώ σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών για την προφύλαξη από τον #COVID19».

Βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού στο στενό περιβάλλον του υπουργού Άμυνας

Η παρουσία ενός προσώπου, που ανιχνεύτηκε να είναι θετικό στον κορονοϊό, στο στενό περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έφερε και την προληπτική απομόνωση για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα, την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος την περασμένη Τρίτη μέσα από τη σελίδα του στο Twitter, όπου ενημέρωσε πως ήδη έχει κάνει τεστ το οποίο ήταν αρνητικό.

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε για προληπτικούς λόγους θα είναι σε απομόνωση ενώ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στο υπουργείο.

Επί ποδός οι ένοπλες δυνάμεις

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε μονάδες τους.

Η διασπορά του Covid-19 εμφανίζεται μεγαλύτερη στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, όπου έχουν εντοπιστεί αρκετά περιστατικά, σε τριψήφιο αριθμό, με ευτυχώς ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα να είναι ασυμπτωματικά και κάποια ελάχιστα με ελαφρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ξεκίνησαν άμεσα rapid test και όλες οι θετικές περιπτώσεις έχουν απομονωθεί και παρακολουθούνται, ενώ οι μετρήσεις είναι συνεχείς.

Οι χώροι της σχολής έχουν απολυμανθεί, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες, ενώ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Όπως πάντως εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα κρούσματα είναι λιγότερα από το 1/4 των σπουδαστών της ΣΜΥ, με την εν λόγω σχολή να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση και στα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων που έχουν τόσα συγκεντρωμένα κρούσματα.

Περιστατικά νέου κορονοϊού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δομές σε όλη τη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν ξεπεράσει τα 1000, όταν συνολικά και τα τρία σώματα αριθμούν πάνω από 100.000 μέλη.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Καβάλα, 18 Αυγούστου 1965) είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής, πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965 και είναι έγγαμος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Πατέρας του είναι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διετέλεσε για 18 χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ μητέρα του είναι η Καίτη Καλαϊτζή. Αδελφός του πατέρα του είναι ο πολιτικός Γιώργος Παναγιωτόπουλος που υπήρξε επί σειρά ετών Υπουργός τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1989. Συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Ήταν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση (1978 – 1979). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980 -1981. Το 1994 αποχώρησε από την ενεργό δράση ως αθλητής.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία (Οκτώβρης 1990 – Ιούνιος 1992).

Την περίοδο 1992 – 2000 εργάστηκε στο τμήμα εξαγωγών, αλλά και ως Διευθυντής Πωλήσεων, στην εταιρεία “Μάρμαρα Καβάλας Α.Ε.”.

Την περίοδο 1998 – 2000 διετέλεσε εκλεγμένος γραμματέας και ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εξελέγη βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και επανεξελέγη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, Μαΐου 2012, Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015, Σεπτεμβρίου 2015 και Ιουλίου 2019. Συμμετείχε στις Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου (2007 – 2009), Αποδήμου Ελληνισμού (2007 – 2012), Εξωτερικών και Άμυνας (2009 – 2015), Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, καθώς και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (2015-2019).

Διετέλεσε Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας (2012) και Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων (2015-2016) της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο 2019 είχε αναλάβει καθήκοντα Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Στις τις 9 Ιουλίου 2019, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ