Καβάλα αυτοκτόνησε: 51χρονη με κορονοϊό έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο του νοσοκομείου [vid]

Μοιραστείτε το:

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στην Καβάλα, για τον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας 51 ετών, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στο κενό από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου της πόλης, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό. Ο θάνατός της υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, ενώ μόλις μια ημέρα νωρίτερα, είχε προσπαθήσει και πάλι να βάλει τέλος στη ζωή της. Τότε έφτασε μόνη στην πλαζ στη περιοχή Γλάστρες στο Παληό Καβάλας και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα. Ωστόσο, τότε έγινε άμεσα αντιληπτή από τους περίοικους. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση φώναζε συνεχώς ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η γυναίκα παρακολουθούνταν από ψυχολόγο. Σημειώνεται πως οι ψυχολογικές επιπτώσεις της καραντίνας ανησυχούν τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας σε όλες τις χώρες όπου έχει επιβληθεί εκ νέου καραντίνα. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης στον γενικό πληθυσμό. Κατά την καραντίνα της Άνοιξης πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για ψυχολογική πίεση, ενώ η κατάσταση όσων αντιμετώπιζαν ήδη ψυχολογικά προβλήματα επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα

Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007 την μοναδική στην Ελλάδα τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018 η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, ενώ οι καλούντες έχουν τη δυνατότητα για άμεση συνάντηση με ειδικό μέσα σε 24 ώρες.

Στόχος της Γραμμής είναι η διαχείριση της αυτοκαταστροφικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος αλλά και να διασφαλιστεί όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά η παροχή ψυχιατρικής και ψυχολογικής στήριξης στον καλούντα και στην οικογένειά του. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, επιδιώκεται η συνέχιση της επικοινωνίας με τους καλούντες και η παρακολούθησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.

Απευθύνεται σε:

  • Ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν
  • Ανθρώπους που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν
  • Ανθρώπους με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά
  • Ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια ή ανησυχούν για κάποιο δικό τους άνθρωπο

Δίνεται η δυνατότητα για διαδικτυακή επικοινωνία με τους ειδικούς, μέσω του e-mail: [email protected], στο πλαίσιο μιας πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, αυτοκτονικού ιδεασμού κ.λ.π. Τα email απαντώνται εντός 48ώρων. Επειδή ο χρόνος απάντησης δύναται να τροποποιείται ανάλογα με τον φόρτο εργασίας, για επείγουσες καταστάσεις καλείτε στο 1018.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ