Γηροκομείο Σέρρες: 11 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορονοϊό

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Στο ίδρυμα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα Covid19. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος ανακοίνωσε ότι μετά από rapid test που έγιναν στους ηλικιωμένους τρόφιμους, βρέθηκαν 11 θετικοί στον ιό, ενώ άλλοι δύο είναι εμπύρετοι.

Έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο στο γηροκομείο της Μητρόπολης Σερρών για νέα τεστ.

«Πρέπει να γίνονται τεστ στους εργαζομένους ανά 15 ημέρες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, είχε μιλήσει στον flash και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να γίνονται συχνοί έλεγχοι στους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας.

«Η κατάσταση προς το παρόν στους οίκους ευγηρίας δεν είναι επικίνδυνη. Συγκεκριμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο 3% των ελληνικών γηροκομείων, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Οι περισσότεροι ασθενείς μάλιστα είναι ασυμπτωματικοί», συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται όμως στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είναι η διενέργεια των ελέγχων για την ανίχνευση του ιού. «Πρέπει να γίνονται με περιοδικότητα και καλή συχνότητα στους εργαζομένους», πρόσθεσε o κ. Προσαλίκας, αναδεικνύοντας μια σημαντική πτυχή του προβλήματος.

Είναι πολύ πιθανό οι σχεδόν 4.000 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας στην πρωτεύουσα να μολυνθούν χωρίς να το αντιληφθούν. «Γι’ αυτό πρέπει να τους ιχνηλατήσουμε και να τους βρούμε, όσο πιο πρόωρα γίνεται», δήλωνε ο πρόεδρος της ΠΕΜΦΗ.

«Τα τεστ που γίνονται στις μονάδες πρέπει να συγκριθούν με τα τεστ που γίνονται στον ελληνικό πληθυσμό. Πρώτα κάνεις τεστ στις μονάδες αυτές και αυτά που θα σου περισσέψουν τα κάνεις στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Πλατεία Συντάγματος», σημείωσε ο κ. Προσαλίκας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ