Γερμανία κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για τους άνω των 60 ετών [vids]

Μοιραστείτε το:

«Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Γερμανίας κινδυνεύει να καταλήξει από κορονοϊό». Σε αυτή τη δραματική εκτίμησε προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με την επικινδυνότητα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του Open από το Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πάνω από το 30% του πληθυσμού της Γερμανίας ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου και κινδυνεύει να πεθάνει αν νοσήσει από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή. Το 30% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι υψηλού κινδύνου αφού είναι άνω των 60 χρόνων, χωρίς να υπολογίσουμε τα άτομα με χρόνιες ασθένειες». Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, ότι «μπορεί να μολυνθεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι επικίνδυνο στο τέλος να καταλήξει».

Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, παρά τις προειδοποιήσεις της, η Άνγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να τιθασεύσει τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, καθώς δεν πάρθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού στη χώρα. Η σύνοδος αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο γερμανικός Τύπος να αναφέρει ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια της Καγκελαρίου, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν».

Το Δεκέμβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Την ίδια ώρα, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν τα 6 κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Υγείας, δεν αποκλείεται οι εμβολιασμοί να αρχίσουν στη χώρα ακόμα και μέσα στο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το πλάνο της γερμανικής κυβέρνησης, πρώτα το Βερολίνο θα πάρει 400.000 εμβόλια, ενώ πρώτοι θα εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 70 ετών.

Ξεπέρασαν τους 13.000 οι θάνατοι

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.561 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 833.307, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 ως σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου το πρωί, 301 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ξεπερνά τους 13.000 νεκρούς – είναι πλέον 13.119 – ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ