Εμβόλιο Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα – Χωρίς σοβαρές παρενέργειες [vids]

Μοιραστείτε το:

Στο 95% καταγράφηκε η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer και BioNTech στην πρόληψη της Covid-19, ακόμα και μεταξύ των ηλικιωμένων, σύμφωνα με την τελική ανάλυση. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Τα ευρήματα αυτά υπερβαίνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα 90% που είχε ανακοινώσει προ ημερών η Pfizer σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Δοκιμαστική διανομή σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Σε εφαρμογή μπήκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής και παράδοσης του εμβολίου Pfizer για τον κορονοϊό σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ. Η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αποβλέπει στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι εξαιρετικά κρύες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου, το οποίο απαιτεί θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, έχουν επιλεγεί το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Τενεσί για την δοκιμαστική διανομή, επιλογή βασισμένη στο συνολικό μέγεθος, την πολυμορφία του πληθυσμού και τις υποδομές εμβολιασμού τους. Η εταιρεία προσδοκά ασφαλή και έγκυρα αποτελέσματα, με σκοπό να αιτηθεί έγκριση για χρήση του προϊόντος.

Η εταιρεία προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις: «Οι πολιτείες που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή δεν πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο νωρίτερα από τις υπόλοιπες πολιτείες». Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτής της πιλοτικής χορήγησης εμβολίων θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και για διεθνείς κυβερνήσεις», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για το εμβόλιο της εταιρείας Moderna

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Θεσσαλονικιός που ηγείται της εταιρείας Pfizer, είχε υποδεχθεί προ ημερών με ενθουσιασμό τα αντίστοιχα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Moderna για το δικό της εμβόλιο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπουρλά δήλωσε ενθουσιασμένος και αναφέρθηκε στον «κοινό στόχο» για την καταπολέμηση του ιού.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ακούω τα καλά νέα που βγαίνουν από τη @moderna_tx για το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων κατά της COVID-19. Οι εταιρείες μας μοιράζονται έναν κοινό στόχο – να νικήσουν αυτήν την τρομερή ασθένεια – και σήμερα συγχαίρουμε όλους στη Moderna και μοιραζόμαστε τη χαρά των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων τους».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ