Χίος: Προφυλακίστηκε 70χρονος που ασελγούσε σε 13χρονη

Μοιραστείτε το:

Στις φυλακές Χίου οδηγείται με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Χίου, 70χρονος μόνιμος κάτοικος του νησιού κατηγορούμενος για ασέλγεια επί τρία συνεχόμενα χρόνια σε βάρος 13χρονης μαθήτριας.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στην Αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του 70χρονου την περασμένη Παρασκευή, όταν εκπαιδευτικός της μαθήτριας, καταλαβαίνοντας ότι κάτι συνέβαινε ειδοποίησε σχετικά την οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού προηγουμένως η μαθήτρια ζήτησε τη βοήθειά της.

Ακολούθησε ενημέρωση της Ασφάλειας Χίου η οποία έπειτα από μεθοδική έρευνα συνέλαβε τον δράστη και τον ανέκρινε επί ώρες. Αναφορικά με την 13χρονη μαθήτρια, κατέθεσε και εκείνη στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η επιμέλεια του παιδιού από την οικογένειά της ή όχι.

Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση ανηλίκου

  • Αν γνωρίζω ότι κάποιο ενήλικο ή ανήλικο άτομο κακοποιείται συστηματικά, πώς μπορώ να βοηθήσω;

Μπορείτε επώνυμα ή και ανώνυμα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης (100) να το καταγγείλετε ή να ενημερώσετε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή τις εισαγγελικές αρχές ή να τηλεφωνήσετε στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης(197)

  • «Ν. 3500/2006 Περί Ενδοοικογενειακής Βίας. Ποινικές συμπεριφορές ––Υποχρεώσεις και Ενέργειες αστυνομικών Υπηρεσιών- Παροχή αγωγής στα θύματα»

Ποιες συμπεριφορές θεωρούνται ως ποινικά αδικήματα σύμφωνα με το ν. 3500/2006.

Α) Πλημμελήματα:

– αρ. 6 § 1 ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη και εντελώς ελαφριά σωματική βλάβη που προξενείται από συνεχή συμπεριφορά,
– 6 § 2 εδάφιο α΄ ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη,
– 6 § 3 εδάφιο α΄ ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου ή σε βάρος μέλους της οικογένειας το οποίο, από οποιαδήποτε αιτία, είναι ανίκανο να αντισταθεί,
– 6 § 3 εδάφιο β΄ ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη τελεσθείσα ενώπιον ανήλικου μέλους της οικογένειας,
– 7 § 1 ενδοοικογενειακή παράνομη βία,
– 7 § 2 ενδοοικογενειακή παράνομη απειλή,
– 9 § 1 ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας,
– 9 § 2 ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου,
– 10 παρακώλυση απονομής της δικαιοσύνης.

Β) Κακουργήματα:

– ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη (αρ. 6 § 2 εδάφιο β΄) με επιβαρυντική περίσταση αν ο υπαίτιος επεδίωκε ή γνώριζε και αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του (αρ. 6 § 2 εδάφιο γ),
– βασανιστήρια (αρ. 6 § 4 εδάφιο α΄) με επιβαρυντική περίσταση όταν το θύμα είναι ανήλικος (αρ. 6 § 4 εδάφιο β΄),
– βιασμός εντός του γάμου (αρ. 8 § 1),
– κατάχρηση σε ασέλγεια εντός του γάμου (αρ. 8 § 2) και
– κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (αρ. 24).

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ