Αλέξης Τσίπρας Πολυτεχνείο: Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο για ένα λουλούδι

Μοιραστείτε το:

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο καθώς πήγε στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στη γυναίκα γιατί είχε μεταβεί στην περιοχή με κωδικό 6. Η ίδια τους εξήγησε πως εργάζεται δίπλα και κάθε χρόνο πηγαίνει στο Πολυτεχνείο για να αφήσει ένα λουλούδι.

Κατά την επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κιούση περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό. Ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά της, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωί της Τετάρτης, έγινε γνωστό πως ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, έδωσε εντολή να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι σήμερα το πρωί, στις 8:00, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής επικοινώνησε – στην εργασία της – με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες.

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας», επισημαίνεται. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ