Αλεξία Έβερτ: Ο Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της – Είχε χαρακτηρίσει «κατσαρίδες» τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

Μοιραστείτε το:

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το σχόλιο της αντιδημάρχου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, για το ΚΚΕ και τους διαδηλωτές, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της. Συγκεκριμένα, η Αλεξία Εβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook η οποία αναφερόταν στη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους διαδηλωτές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Αλεξίας Έβερτ:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.

Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Την παραίτησή είχαν ζητήσει ΚΚΕ και «Ανοιχτή Πόλη»

Την «άμεση παραίτηση» της Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων Αλεξίας Εβερτ για τις «κατάπτυστες δηλώσεις» που έκανε για “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” του ΚΚΕ ζητά ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Σοφιανού:

«Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων».

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζητεί και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» γιατί, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Η «Ανοιχτή Πόλη» την κατηγορεί για «αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ