Θετικός στον κορονοϊό ο Mητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα

Μοιραστείτε το:

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε, ύστερα από τεστ μοριακού ελέγχου στο οποίο υποβλήθηκε, ο μητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα Γεώργιος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Μητροπολίτης Κίτρους, Πιερίας και Πλαταμώνα

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών.

Νεκρός από την πανδημία ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου για το θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, με την οποία γίνεται σαφές ότι πέθανε από κορονοϊό.  Σύμφωνα με τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ