Θεσσαλονίκη καταγγελία: Ιδιοκτήτης απέλυσε εργαζόμενες επειδή θέλησαν να κάνουν τεστ κορονοϊού [vid]

Μοιραστείτε το:

Aπίστευτο περιστατικό ήρθε στο ”φως” της δημοσιότητας, με εργαζόμενες να απολύονται από κατάστημα εστίασης, γιατί εξέφρασαν επιθυμία να κάνουν…τεστ κορονοϊού. Μια εκ των δύο απολυμένων, πλέον, εργαζομένων, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ”Κοινωνία ώρα MEGA”, και μίλησε για το περιστατικό, το οποίο ξεκίνησε με την συνάδελφό της να εμφανίζει συμπτώματα πυρετού που επέμεναν.

«Μετά από 7 μέρες η συνάδελφος συνέχισε να έχει πυρετό. Της πρότεινα να πάει να κάνει τεστ, είμαι και εγώ σε ευπαθή ομάδα. Το αφεντικό της απαγόρευσε να κάνει τεστ, για να μην μπλέξει με κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Όμως επειδή νοσούσε και ο φίλος της κοπέλας, που ήταν μάλιστα σε άσχημη κατάσταση, πήγε έκανε τεστ και βγήκε θετικός. Η κατάστασή του χειροτέρευε και τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ πως πρέπει να νοσηλευτεί. Μας ενημέρωσε για το γεγονός η κοπέλα, ώστε να προβούμε σε αντίστοιχα τεστ», εξηγεί η κα. Ελένη και συνεχίζει προσθέτοντας:

«Όταν ήρθε το ζήτημα στο μαγαζί, προτείναμε στο αφεντικό, σαν χώρος εστίασης που είμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο και λεφτά, να κάνουμε τις ώρες που δεν λειτουργεί το κατάστημα μια απολύμανση. Το αφεντικό μου πρότεινε να βγω πέντε μέρες σε ρεπό για να μην ανησυχώ, κατόπιν με απέφευγε και στη συνέχεια μου είπε να πάω στον λογιστή να υπογράψω την απόλυσή μου. Πήγα στο λογιστή και υπέγραψα. Τώρα πια είμαι ξεκρέμαστη, τόσο εγώ όσο και η συνάδελφος που νόσησε».

Η κα. Ελένη εξήγησε πως δεν έχει προβεί ακόμη σε καταγγελία, ενώ η συνάδελφός της φοβάται να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης προχώρησε σε παρέμβαση, παροτρύνοντας τις δύο εργαζόμενες να προβούν στην επιθεώρηση εργασίας, υποστηρίζοντας πως η απόλυση αυτή θεωρείται άκυρη, ενώ, επιπλέον, τόνισε πως οι γυναίκες θα δικαιωθούν μετά την καταγγελία τους. Ο κύριος Αμπελιώτης, παράλληλα, φανερά ενοχλημένος, υπογράμμισε πως

«Στο βωμό του κέρδους, κινδυνεύουν και οι πελάτες και οι εργαζόμενοι».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ