Πολυτεχνείο: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο έβαλε φωτογραφία αρχείου στη διαδήλωση του ΚΚΕ

Μοιραστείτε το:

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις»… λέει το γνωστό απόφθεγμα, όμως το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε το «λάθος» να συνοδεύσει την είδηση για τη σημερινή παρέμβαση του ΚΚΕ αναφορικά με τον εορτασμό της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου με φωτογραφία αρχείου κάτι το οποίο δεν μπήκε στον κόπο να το επισημάνει.

Εύλογες οι αντιδράσεις περί «συκοφάντησης» αφού η φωτογραφία απαθανατίζει διαδηλωτές χωρίς μάσκες και χωρίς μέτρα απόστασης γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ενώ ακυρώνει το περιεχόμενο της είδησης του ΑΠΕ. Βεβαίως αν κάποιος έβλεπε μόνο τον τίτλο και την είδηση έβγαζε τα λάθος συμπεράσματα.

Φυσικά σε μια περίοδο όπου διαρκώς γίνεται λόγος περί ατομικής ευθύνης, θα πρέπει σίγουρα να τεθούν και τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας ειδικά σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, γιατί αλλιώς κινούμαστε στα όρια της χαλκευμένης δημοσιογραφίας κάτι που θα πρέπει να ανησυχήσει και να κινητοποιήσει και τους Θεσμούς, αλλά και τα επαγγελματικά σωματεία όπως η ΕΣΗΕΑ.

Για την ιστορία η φωτογραφία που χρησιμοποίησε το ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι με ημερομηνία 17/11/2019 16:14. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα η φωτογραφία αντικαταστάθηκε ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν.

Πάρτι στο twitter

Όπως ήταν επόμενο πολλοί χρήστες στο twitter έσπευσαν να στηλιτεύσουν το λάθος του ΑΠΕ μιλώντας για σκόπιμη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι το μοναδικό Ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο προέκυψε, ύστερα από τη συνένωση του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείων Ειδήσεων, το 2005. Αποστολή του είναι αφενός η διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης επί γεγονότων που αφορούν την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πνευματική κίνηση της Ελλάδας και αφετέρου η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης επί των διεθνών ζητημάτων και άλλων διεθνών ή εσωτερικών γεγονότων που αναμεταδίδονται στις ελληνικές εφημερίδες και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ιδρύθηκε στις 1 Ιανουαρίου 1905 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν εξαγοράς του υφιστάμενου τότε «Τηλεγραφικού Πρακτορείου Στεφανόπολι». Λειτουργεί έκτοτε υπό την εποπτεία του Κράτους. Πρώτος διευθυντής του ήταν ο Ιωάννης Παρρέν.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ