Πολυτεχνείο: Συνελήφθη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, οδηγούσε ΙΧ γεμάτο καδρόνια και μάσκες [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί από σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων για την πρόληψη συγκεντρώσεων και επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ένας εκ των προσαχθέντων είναι και ο οδηγός ΙΧ το οποίο ελέγχθηκε στην οδό Σταδίου, μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο που είχε συλληφθεί παλαιότερα ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο. Παράλληλα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό υπόπτων.

Δείτε όσα βρέθηκαν μέσα στο ΙΧ που σταμάτησε για έλεγχο η ΕΛ.ΑΣ.

Εορτασμός με 5.000 αστυνομικούς, «αύρες» και ελικόπτερα

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας κι έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ο φετινός εορτασμός.

Η Αστυνομία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στο πολιτικό πεδίο ανάφλεξη έχει πυροδοτήσει η απαγόρευση της καθιερωμένης πορείας και των συναθροίσεων.

Η απόφαση του ΣτΕ επικύρωσε ουσιαστικά την κυβερνητική επιλογή και την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» ως αιτιολογία για να απαγορευτούν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Οι Αρχές επιστρατεύουν πέντε χιλιάδες Αστυνομικούς, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, τους «Αίαντες», ακόμη και ειδικούς διαμεσολαβητές, την ώρα που πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν πως θα καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων στο Πολυτεχνείο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού».

Την ίδια ώρα, ελικόπτερα και drones θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ