Πολυτεχνείο: Πήγε να αφήσει λουλούδι και έφυγε με πρόστιμο 300 ευρώ [vid]

Μοιραστείτε το:

Μια γυναίκα κατέβηκε στο Πολυτεχνείο ανήμερα της 47ης επετείου για να αφήσει ένα λουλούδι και κατέληξε με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους η ίδια δουλεύει δίπλα και ότι βγήκε για περίπατο, αφήνοντας ένα λουλούδι στο σημείο.

Οι αστυνομικοί την πλησίασαν ρωτώντας την τι κάνει στο σημείο. Η ίδια τους απάντησε πως έχει στείλει μήνυμα με κωδικό 6, ενώ έσπευσε να επισημάνει πως φορά μάσκα και πως είναι μόνη της. Ωστόσο, οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα στοιχεία της, της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ, καθώς ο τόπος κατοικίας της είναι το Νέο Ηράκλειο και δεν είχε μαζί της τη βεβαίωση που πιστοποιεί τη διεύθυνση εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο νωρίτερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ όπου πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ενώ λίγο αργότερα και βουλευτές του ΜέΡΑ25 έκαναν την ίδια πορεία κρατώντας πλακάτ. Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις δεν επιδόθηκαν πρόστιμα ούτε σε πολιτικούς ούτε σε μέλη των κομμάτων.

Φαίνεται, πως η αυστηρότητα των μέτρων εξαντλήθηκε στην κυρία με το γαρύφαλλο που κάθε χρόνο αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του flash, οι αστυνομικοί έχουν οδηγία να επιτρέπουν την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπείες σωματείων.

Το πρωί κατέθεσαν στεφάνι στο ιστορικό κτήριο, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ έσπασε την απαγόρευση

Με συμβολική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία το ΚΚΕ τίμησε τη φετινή 47η επέτειο του Πολυτεχνείου σπάζοντας την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο προχώρησαν μόνο σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία. Μάλιστα ο γγ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο, ενημέρωσε πως οι διαδηλωτές θα τηρήσουν τα μέτρα και θα αποχωρήσουν.

Γιάνης Βαρουφάκης: Πορεία με βουλευτές του ΜέΡΑ25

Πορεία από το χώρο του Πολυτεχνείου μέχρι την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με βουλευτές του κόμματος με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και παρά την απαγόρευση συναθροίσεων. Έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό ο οποίος του είπε ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες, με τον κ. Βαρουφάκη να του απαντά πως σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα και ότι θα φτάσει μέχρι την πύλη του ιστορικού κτηρίου.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ