Πολυτεχνείο: Οι «Ανθρωποφύλακες» ακούγονται από μεγάφωνα στη Στουρνάρη – Μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών [vid]

Μοιραστείτε το:

Με τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και αφηγήσεις γιόρτασε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το πρωί της Τρίτης (17/11).

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έστησε μεγάφωνο και μικροφωνική εγκατάσταση στο μπαλκόνι των γραφείων του, στην οδό Στουρνάρη 45, δίπλα στο Πολυτεχνείο, και έκανε ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης του βιβλίου “Ανθρωποφύλακες” του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Τριμελής αντιπροσωπεία του σωματείου κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Δήλωση του Προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα:

«Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα δεν κατέβασε σε πορεία τους ηθοποιούς αλλά κάνει πολλές εκδηλώσεις με σεβασμό για να τιμήσει όλη εκείνη την περίοδο. Ποτέ πια φασισμός. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία ισχύουν και σήμερα μαζί με την υγεία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις απαγορεύσεις και να κοιτάξει με περισσότερο σεβασμό τα προβλήματα των ηθοποιών»

«Σπάμε τη Σιωπή»

“ΕΔΩ ΣΕΗ, ΕΔΩ ΣΕΗ,

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Το Σ.Ε.Η., Τρίτη 17/11/2020, θα είναι στα γραφεία του, στην ιστορική του θέση, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι .

Επιλέγουμε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της.

Επιλέγουμε τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η”.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ